Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tarik Filipović govori o Indeksima

Tarik Filipović govori o IndeksimaPoznati hrvatski glumac Tarik Filipović, koji je bio jedan od najavljenih učesnika na koncertu „Da sam ja netko“, posvećenog grupi Indeksi, zbog angažmana u kazalištu neće nastupiti na beogradskom koncertu. Umjesto njega, pjevati će glumac Sergej Trifunović.

Tarik je jedan od idejnih tvoraca serije koncerata posvećenoj ovoj grupi i kaže:
’Ja sam od malih nogu vezan za muziku Indexa i posebno sam osjetljiv na pjesmu ‘Balada’. Čini mi se da sam se s odrastanjem sve više vezivao za Indexe i često sam svoje lijepe a i one druge trenutke provodio uz njih. Davorinovu i Bodinu smrt proživljavao sam gotovo kao obiteljsku tragediju. Moj najbolji prijatelj, Tomislav Kašljević, moj Zeničanin koji živi kao i ja u Zagrebu, također je vezan za Indexe i vrlo često smo zajedno slušali neke, po nama najbolje pjesme kao što su već spomenuta ‘Balada’, ‘Bacila je sve niz rijeku’, ‘Sanjam’,’I pad je let’, ‘Samo su ruže znale’... Jedne pijane noći, kada je u očima bilo suza, došli smo na ideju da u Zagrebu napravimo jedan omaž grupi Indexi. Tomo je kontaktirao muzičare Indexa koji su razasuti po čitavom svijetu, iznio im ideju koju su oni s oduševljenjem prihvatili. Kontaktirali smo najbolje pjevače s prostora ex Jugoslavije, izabrali pjesme, zakazali koncert u dvorani Lisinski u Zagrebu 2007.godine i tako je sve počelo.’ kaže Tarik i dodaje:
‘To je bilo toliko dobro, emotivno da smo dobili desetine poziva sa svih strana da nastavimo s tim projektom i gostujemo u drugim gradovima. I eto, priča ‘Indexi I prijatelji’ traje i dan danas. Fadil Redžić, čovjek koji je napisao neke od najvećih hitova Indexa, kao što je ‘Bacila je sve niz rijeku’, ‘Da sam ja netko’, i muzičar sa 30-godišnjim stažom u Indexima, ”nagradio” me je jednom pjesmom koja se zove ‘Sarajevske kiše’, koja inače nikada nije snimljena. Mada se ne vidim kao pjevač, uspio me je nagovoriti da tu pjesmu pjevam na ovim koncertima i nadam se da nije bilo ni loše. Ove godine, na žalost obaveze u mom kazalištu spriječile su me da dođem u Beograd, pa sam predložio mog prijatelja Sergeja Trifunovića i on će me siguran sam uspješno zamijeniti.’ zaključuje Tarik.

Sergej je prihvatio poziv da se pridruži grupi odabranih pjevača, koji će 16. 10. nastupiti u Sava centru.
‘Indekse sam slušao još kao dijete i oduvijek je njihova muzika u meni budila zadovoljstvo, a često i sjetu, pogotovo posljednjih godina. Biti će mi drago da se pojavim kao pjevač na ovakvom koncertu i mislim da ćemo publici prirediti dvosatnispektakl.’ kaže Sergej.

Podsjećamo da će na koncertu hitove Indeksa pjevati Arsen Dedić, Hari Varešanović, Aki Rahimovski, Dado Topić, Mladen Vojičić Tifa, Kaliopi, Neda Ukraden, Jelena Tomašević, Aleksandra Radović, Dženan Lončarević, Seid Memić Vajta, Zijo Valentino, Teška industrija, Irina Kapetanović.

‘Čast mi je i zadovoljstvo da budem na ovom koncertu, jer su Indeski dio mog života, i kao muzička pojava i kao moji veliki prijatelji. Prije svega mislim na pokojnog Davorina kojeg sam upoznala kada sam imala 16 godina i tek počinjala baviti se pjevanjem.’ ističe Kaliopi.

Svako od 15 pjevača, koji će nastupiti na koncertu, otpjevati će jednu ili dvije pjesme Indeksa. Neki od njih su sami birali pjesme, a Kaliopi je pjesma dodijeljena.
‘Meni je pjesma koju ću pjevati „Budi kao more“ bila najmanje poznata od svih Indeskovih. No, kada mi je ta pjesma ponuđena i kada sam je čula, shvatila sam da je izuzetno teška i da je izazov da je otpjevam.’
Iz producentske kuće Haarlem S, koja je organizator koncerta, najavljuju spektakl za pamćenje. Pored spomenutih pjevača, na sceni će biti desetak muzičara i nekoliko najboljih pratećih vokala s ovih prostora.

Karte su u prodaji u Sava Centru i Bilet centru, po cijeni od 15e, 19e i 23e.

Objavljeno 10.10.2011.

Vremeplov

Natječem se sam sa sobom i gubim…
Roger Waters (Pink Floyd)