Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Terraneo- Ekološki program

Terraneo- Ekološki programEkološki program festivala Terraneo dijelimo u tri osnovne cjeline: Eko Akcije, Eko Art i Eko Smart!

Eko akcije odvijaju se za vrijeme trajanja festivala ali i tijekom cijele godine, prema mogućnostima organizacije. Prva akcija ovogodišnjeg izdanja festivala biti će akcija čišćenja tvrđave Sv. Nikole u Šibeniku koja će se održati krajem svibnja 2012. Akciju će provesti provjerena ekipa (vatrogasna postaja grada Šibenika, speleološko društvo DISKF Dinaridi i volonteri) koja je uvelike pomogla realizaciji prošlogodišnje akcije čišćenja buduće gradske plaže Banj u Šibeniku.

Eko Smart program odvija se za vrijeme trajanja festivala, a posvećen je edukaciji i razvijanju ekološke svijesti posjetitelja festivala. Bogat eko smart program obilovati će kreativnim radionicama, izložbama, predavanjima i filmskim projekcijama. Najboljim prošlogodišnjim radionicama, poput radionice proizvodnje prirodnih sapuna, izrade nakita od prirodnog i otpadnog materijala, kao i vježbama joge pridružiti će se neke nove radionice te zanimljiva predavanja i filmske projekcije.

U svojim programima nastojat ćemo ukazati na važnost promicanja ekoloških vrijednosti, kao i na važnost primjene principa ekologije u suvremenom životu.

Eko Art program festivala spaja umjetnost i ekologiju, a prošle godine bio je obilježen vrlo uspješnim natječejem te izložbom pod nazivom „Kap po kap“ koja je bila postavljena u centru Šibenika, i za vrijeme festivala na samoj lokaciji. Da podsjetimo, zadatak je bio izraditi plakat na temu uštede vode, a trebalo je izraziti globalni problem prevelike potrošnje vode, te hitnu potrebu za njenom racionalizacijom. Svi posjetitelji su imali priliku pogledati 16 najboljih plakata (od 109 pristigllih radova). U sklopu Eko Art programa i ove ćemo godine ponoviti koncept natječaja i izložbe, no s novom eko temom.

Objavljeno 02.05.2012.

Vremeplov

Važnost riječkih bendova bila je prije svega njihov značaj u Rijeci odnosno tadašnjoj socijalističkoj i samoupravnoj Jugoslaviji. Krajem sedamdesetih, u vrijeme punka, rad primjerice Parafa i Termita ili ljubljanskih Pankrta zasigurno bi bio zapažen i u Londonu, jer su to bili odlični bendovi u tom žanru.
Goran Lisica Fox, riječki glazbeni promotor