Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Terraneo- festival za pamćenje

Terraneo- festival za pamćenjeProšlog je tjedna u Šibeniku održan veliki ljetni eko festival Terraneo. Ovo je bilo prvo izdanje Terranea, a okupljen je toliko dobar line up da će organizacija festivala predvođena Matom Škugorom imati vrlo težak posao nadmašiti ga dogodine.

Sve je počelo u utorak kada su mnogobrojni ljubitelji dobre glazbe iz cijele Hrvatske, ali i Europe počeli podizati šatore u festivalskom kampu smještenom vrlo blizu prostora na kojem su se nalazile pozornice. Na ulazu se nisu stvarala prevelike gužve što je svakako vrlo pohvalno za prvu godinu, posebno ako se zna da neki festivali i nakon 5-6 godina to ne mogu izbjeći.

Prva tri dana festival se održavao na tri pozornice i dva hangara. Čast da otvori festival pripala je bendu Ruiz iz Zagreba. Nakon njih po raznim pozornicama nastupali su Beetan Ton, Wowenhand, Destroyer, Frank Turner... Največi hit bio je elektropop dvojac La Roux koji je svojim plesnim hitovima razdrmao velik broj okupljenih ispred najvećeg Terra Stagea. Nakon njih red je došao na uvijek angažiranu Dubiozu Kolektiv.

Utorak je po odazivu sigurno bio najiščekivaniji dan, a razlog tome je nastup ljubimaca publike The Nationala. Nastupili su, naravno na najvećoj pozornici i oduševio. U gotovo dva sata nastupa su uz ogromnu dozu emocija i energije prošli sve najbolje stvari iz pjesmarice. Brainy, Bloodbuzz Ohio, Slow Show i Fake Empire samo se neke koje se moglo čuti te srijede. Bilo bi potpuno nepošteno još ne spomenuti Janelle Monáe jedan od najboljih i najživosnijih nastupa festivala. Tu su još bili i Liars, Mogwai i naravno Crystal Castles.

Svake večeri zabava i fešta se nastavljala do ranih jutarnjih sati i to u hangarima gdje su puštali raznorazni DJ-i te u BonBon kupoli koja je po mnogima bila najluđe mjesto za afterpartije. Nako cijelonoćnog plesanja i skaknja za posjetitelje su bile organizirane eko radionice koje su možda jedine razočarale. Ne toliko zbog njive kvalitete nego zato što su ljudi jutra radije iskoristili za kupanje, spavanje u hladu ili odlascima u centar Šibenika ili drugih gradova i mjesta, čemu je pogodilio i prekrasno vrijeme svih pet dana festivala.

Četvrtak je bio zadnji dan ’’glavnog’’ dijela festivala, zadnjeg na svim pozornicama. Nastupili su Thermals, The Fall, The Baseball Project, a najbolji dojam su ostavili Raveonettes i Nouvelle Vague.


Zadnja dva dana Terraneo se održavao na samo jednoj pozornici i u hangarima, a samim time i zvučnost imena izvođača se smanjila, ali je kvailteta i dalje bila na visokoj razini. Nastupali su uglavnom bendovi iz regije, što je očito nije bio dovoljan mamac da zadrži sve one koji su pohodili prva tri dana pa se tako primjetio osjetan pad publike. Vjerojatno nije samo reducirani program razlog tome već i to što samo najotporniji mogu podnijeti pet dana najvećeg ludila ovog ljeta. Terraneo, vidimo se dogodine.

Miran Milić

Objavljeno 17.08.2011.

Vremeplov

Sve se počelo linkati u jedan junk space. Tako danas funkcioniraju i mediji. To je čisti impresionizam. Toliko te informacija buba, a ni u šta nemaš vremena ući dublje. I onda ti se sve u istom sloju linka – rat u Iraku, Britney Spears, eto ti Ive Sanadera, Justina Timberlakea, Miše Kovača, sve je to jedan kupus koji se hiperlinka.
Vlado Bulić, književnik i kolumnist