Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Terraneo osvojio Grand Prix

Terraneo osvojio Grand PrixNa svečanoj dm green city dodjeli nagrada festival Terraneo nagrađen je s dva priznanja: nagradom za korporativno dostignuće u zaštiti okolišta te prvom nagradom, Grand Prixem, kao najboljoj među svim nagrađenim ekološko odgovornim hrvatskim organizacijama.

Grand Prix nagrada dodijeljena je po mišljenju stručnog žirija festivalu Terraneo za najbolji primjer izvrsne ekološke poruke te najveći utjecaj na održivi razvoj i najveći potencijal za podizanje svijesti o zelenom pitanju u široj javnosti. Terraneov eko program posvećen edukaciji i razvijanju ekološke svijesti posjetitelja ocijenjen je najboljim od svih prijavljenih projekata zaštite okoliša. Nagrada za korporativno dostignuće dodijeljena je u skladu s mjerljivo postignutim rezultatima u zaštiti okoliša i zadovoljavanju uvjeta održivog razvitka.

Odluku o nagrađenim organizacijama donio je stručni žiri u sastavu: Rajko Ružićka iz Hrvatske gospodarske komore, Jasna Duspara, urednica portala Zdrava krava, Marta Brkić, članica upravnog odbora Hrvatske udruge stručnjaka u zaštiti prirode i okoliša, Branka Pivčević-Novak, načelnica u Upravi za zaštitu prirode i održivi razvoj te Lidija Tošić, glasnogovornica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Spomenuta priznanja stručna su pohvala za rad i trud kompletnog eko programa – akcija, projekata, natječaja i radionica – na čijoj realizaciji organizacijski tim Terranea intenzivno radi tijekom cijele godine. Također, ove nagrade dodatni su motiv i poticaj za nastavak razvoja Terranea u edukativnom i ekološkom smjeru.

Dm green city dodjela nagrada zadnje je događanje u seriji akcija dm green city projekta, kojima je tijekom travnja, svibnja i lipnja u Zagrebu obilježena Međunarodna godina energetske učinkovitosti. Organizatori dm green city projecta na ovaj način prepoznaju i vrednuju kreativan rad koji komunicira važnost društvene i ekološke odgovornosti, održivog razvoja i etičke prakse u bilo kojem sektoru poslovanja i djelovanja.

Pored Terranea, nagrade su osvojili Energetski institut Hrvoje Požar za »Ecowill« (najbolji eko edukativni projekt), akcija ˝Zaštitimo žabe˝ OŠ Ivan Goran Kovačić iz Duge Rese (najbolja eko akcija), udruga ˝Argonauta“ (najbolja eko fotografija), OŠ Slavko Kolar Hercegovac (edukativni film ˝Fuzija stakla˝ proglašen je najboljim eko dokumentarnim filmom), Strukovna škola Vice Vlatković iz Zadra za ˝Solarni edukacijski centar“ (najbolja eko kampanja) te kompanija S.T.P. i plutajući zeleni otok – Molok (najbolji eko proizvod).
Svi su slavljenici primili i posebno priznanje za svoja postignuća u zaštiti prirode – skulpture akademskog kipara Ive Gašparića načinjene od prirodnih materijala.


Objavljeno 16.06.2012.

Vremeplov

Diskografija je jedno, mediji drugo, a koncerti treće. Svaka od tih stavki traži sasvim drugačiji pristup, ali i potpunu predanost.
Damir Urban - intervju za RiRock.com