Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Terraneo Summer Break 16.6.-14.8.

Terraneo Summer Break 16.6.-14.8.Terraneo Summer Break 2015 od 16. lipnja do 14. kolovoza u Šibenik i Zadar dovodi vrhunske svjetske i hrvatske glazbenike.

Drugo izdanje ovog posebnog projekta šibenskog Terraneo festivala i ove godine ostaje u Šibeniku, s koncertima na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila, a novost je da će se dio programa odvijati i u Zadru, na Trgu pet bunara i na trgu ispred crkve sv. Donata.

”Ponosan sam što je Terraneo Summer Break, kao projekt u sklopu kojeg na neobičnim i inspirativnim lokacijama organiziramo jedinstvene programe sa svjetskim i domaćim glazbenicima, postao novi samostalni brend Terraneo organizacije te puno više od puke zamjene za Terraneo festival. Iznimno mi je drago što su, osim Šibenika koji je uvijek bio i ostao dom Terranea, drugi gradovi i lokalne zajednice pokazali interes i prepoznali kvalitetu u ovom što radimo. Tako ove godine sa zadovoljstvom širimo Terraneo Summer Break na grad Zadar, u kojem smo dočekani na izniman način i koji se do sada pokazao kao otvoren partner i odlična destinacija za širenje ideje i koncepta Terraneo Summer Break projekta. A ta ideja je stvoriti nezaboravan koncertni, audio-vizualni doživljaj koji želimo pružiti svakom posjetitelju naših programa. Ova godina je samo početak rasta i širenja Terraneo Summer Break projekta, kako u Zadru tako i na drugim potencijalnim koncertnim destinacijama. Također, dalje smo u potrazi za novom adekvatnom lokacijom na kojoj bi već iduće ljeto mogli nastaviti i s projektom organizacije samog Terraneo festivala”, naglašava Luka Pavić, su-osnivač i glasnogovorinik Terranea i Terraneo Summer Breaka.

Osim upečatljivih koncertnih lokacija, organizatori Terraneo Summer Breaka 2015 i ove godine ostaju vjerni konceptu u kojem se pri odabiru line-upa izvođača rukovode ponajprije originalnošću i posebnošću izvođača, pa će tako ove godine publika imati prilike u sklopu šest koncertnih večeri doživjeti jedinstvene priče s izvođačima sa svjetske i domaće glazbene scene.

Otvorenje ovogodišnjeg Terraneo Summer Breaka održati će se u utorak 16. lipnja, na zadarskom Trgu pet bunara, pod nazivom «Terraneo Moves Zadar». Ideja ove večeri je predstaviti u Zadru pravu Terraneo atmosferu, kroz grand opening u punom smislu te riječi, s raznovrsnim cjelonoćnim programom na dvije pozornice, popratnim impresivnim svjetlosnim mappingom La Luz Vizuals kolektiva iz Mađarske i uvertirom u program koji će započeti od 18 sati uz Terraneo DJ Crew.

U prvom, laganijem dijelu večernjeg programa nastupiti će odlična američka kantautorica i kontrabasistica Amy LaVere uz pratnju gitarista Will Sextona (SAD) te jedna od najcjenjenijih domaćih kantautorica Irena Žilić (HR). U drugom dijelu večeri, koji se nakon ponoći okreće u clubbing smjeru, predstaviti će se novi, urbano-plesno-jazzy projekt bubnjara Janka Novoselića pod nazivom Kozmodrum (HR), te live electro performans dj-a, producenta i glazbenika koji se krije iza aliasa Fikcio Monger (HR).

Drugi u nizu koncerata na zadraskom Trgu pet bunara uslijediti će u utorak 14. srpnja s nastupom gitariste, dj-a i producenta sa stilom, pionira novije talijanske acid-jazz i lounge glazbe Nicole Contea (ITA) s pratećim peteročlanim combo sastavom. Nakon nastupa Contea, zabava se nastavlja uz nastup jednog od najcjenjenijih hrvatskih dj-a i producenata, Ilije Rudmana.

Izvođača koji će na istom mjestu nastupiti dan kasnije, u srijedu 15. srpnja, otkriti ćemo uskoro.

Šibensku pozornicu ovogodišnjeg Terraneo Summer Breaka, na lokaciji Tvrđave sv. Mihovila, otvoriti će u petak 24. srpnja Kokolo Afrobeat Orchestra i The Boogaloo Destroyersi (SAD), na najplesnijem od svih ovogodišnjih Terraneo koncerata, uz warm-up i after party Terraneo DJ Crew-a. Nakon njih, u subotu 25. srpnja, na istom mjestu nastupa jedan od najboljih americana bendova današnjice, nepredvidivi i neodoljivi Lambchop (SAD).

A ovogodišnji Terraneo Summer Break zatvorit će 2Cellos (HR), u petak 14. kolovoza velikim koncertom u Zadru, na Trgu ispred crkve sv. Donata. Stjepana Hausera i Luku Šulića ne treba posebno najavljivati, dovoljno je samo reći da je njihov prošlogodišnji Terraneo Summer Break koncert, na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, bio rasprodan tjedan dana unapred, a da oni koji su prisustvovali ovom glazbenom spektaklu, još danas pričaju o polusatnom bisu za pamćenje s kojeg publika, jednostavno, nije željela otići kući.

Uz istaknute izvođače, treba posebno naglasiti i vizualnu dimenziju programa za koju će biti zadužen neizostavni La Luz Visuals kolektiv iz Mađarske, koji će sa svojim svjetlosnim performansima i mappingom biti sastavni dio svakog ovogodišnjeg Terraneo Summer Break programa.

Inače, prošlogodišnji je Terraneo Summer Break s line-upom kojeg su činili Thievery Corporation, Nouvelle Vague i 2 Cellos privukao preko 3000 posjetitelja u Šibenik, a s obzirom na ovogodišnje širenje programa na šest atraktivnih koncertnih večeri s izvedbama na dvije lokacije, u Šibeniku i u Zadru, očekuje se da će Terraneo Summer Break 2015 privući više od 7000 domaćih i stranih posjetitelja.

Objavljeno 11.05.2015.

Vremeplov

Nitko nije potpuno sretan. To nije ljudski.
Billie Joe Armstrong (Green Day)