Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

That Band Saved My Life! I Think They Were Called Overflow...

That Band Saved My Life! I Think They Were Called Overflow...Dana 12.05.2006. Klub MAX MAGNUS i udruga mladih Pazina organizirali su punk rock veselicu i predstavljanje novog albuma OVERFLOW. Sve je krenulo oko 23h, nastupom odličnih BACKSTAGE-a iz susjedne nam Dežele. Nizale su se stvari poput Believe in me, Never too late, You see, Think of you, Sophisticated w., Support, Confused, etc... Iako sam ih te noći čula po prvi puta, mogu reći da su Miha, Luka i Mitja odlično odradili svoj posao. Sviraju zarazni, veseli punk sa izuzetno pozitivnim, često ljubavnim tekstovima, čak me malčice podsjećaju na skate punk bendove... Simpatičan nastup, popraćen glasnim skandiranjem od strane publike, poziv na bis, smisao za humor (jednu stvar su svirali u metal stilu, uz vizualno centrifugiranje glavama :)) ) i dobra komunikacija s publikom, sve je bila divna uvertira i super priprema za ono što je uslijedilo...

A ne mogu točno reći što je to bilo... Potres, tornado, tsunami ili sve odjednom!!! Overflow na stage-u...”La-ka-duda... la-ka-duda....” Žika je pozivao publiku na ples. Pjesma se zove Raver i jedna je od stvari sa njihovog novog uratka nazvanog jednostavno ”Live at... parties” I ekipa u gledateljstvu je isprva suzdržano klimuckala glavama, da bi u jednom trenutku jednostavno sve eksplodiralo energijom, onom snažnom, iskonskom, zaraznom... Plesalo se i veselilo i pjevalo stare pjesme, upoznavalo sa novima .... sve je bilo... nekako nestvarno, a istovremeno toliko opipljivo...

Dečki su bili potpuno znojni već nakon druge stvari, to puno govori o tome koliko se daju, koliko žive za to što rade! Žika je bio nevjerojatan! Dado poput ubodne pile, oštar i precizan, Nikica se sve više počeo pretvarati u Malog, a friško meso, mlađahni Zoki, rasturio toliko da se nije ni primjetilo da netko ovdje fali. Znam, djevojčice su pomalo razočarano uzdahnule vidjevši da Kone nema, no glazbeno, zvuče zrelo, energično, moćno, a ipak zaigrano.... Svirale su se stvari sa svih albuma, neke od njih su dobile novo ruho koje mogu reći da im izvrsno pristaje! I što sam primjetila -prijašnji koncerti bili su izvrsni, no nakon nekog vremena, sve se nekako stopilo, sav ritam, sve stvari, sve se pretočilo u jednu, a sada imaš u glavi čitavo putovanje, uspone, zavoje, silaske, naglo bacanje na glavu, pa smirivanje, da bi te opet naglo vinulo u visinu, a bez onog mučnog osjećaja u trbuhu koji uglavnom prati takve nagle pokrete... sve ima totalno ludu dinamiku, ludi smisao za humor, punjenje baterija, sve!!! Kao da pauze od nekoliko godina nije ni bilo! Sve je prošlo u trenu, s dva bisa na kraju!

Zadnja, skroz zadnja stvar bila je The lamb song! I to je bilo to... Mogu reći da se već jaaaaaaaaako dugo nisam ovako dobro provela, nikako nisam mogla zaspati, a opet nisam bila umorna... Iskreno Vas sve pozivam na neke od njihovih slijedećih nastupa! 19.05. Ljubljana, 20.05. Maribor, 26.05. Split, 27.05. Kutina, 2., 3.06. Ivanić grad (Pool film fest), 16.06. Zagreb disconnection skate fest ili 16.07. kao support nastupu Pixiesa!

P.S. I Tusta iz KUD IDIJOTA je bio tamo!
PP.S. Koliko su medijski popraćeni govori ova mala anegdota sa koncerta - za vrijeme nastupa BACKSTAGE-a, jedan mladac je između pjesama vikao:”Dorothy, svirajte Dorothy!” ne znajući da se u biti obraća krivom bendu.
PPP.S. Sva spika koja prati ovaj novi-stari Overflow je ful zanimljiva i o njoj će se sigurno još čuti. Potražite Priču o Marini! Ja svoju imam!
Ovaj je bend uistinu spasio moj život! Od dosade. I kolotečine! Drago mi je što su iznova tu.

Elizabeta Milanović

Objavljeno 14.05.2006.

Vremeplov

Volim čestitati samome sebi i zahvaliti samome sebi i potapšati samoga sebe po leđima.
Dee Dee Ramone