Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Chweger - Melankolični darkeri meditativne Istre

The Chweger - Melankolični darkeri meditativne IstrePulska grupa The Chweger osnovana je 1997., a čine ju Mauricio Ferlin (vokal, gitara), Alen Rosanda (gitara, klavijature), Mauro Maretić (gitara, klavijature), Dejan Pavlinović (bubanj) i Zoran Angeleski (bas). Mediji i najčešće vole pripisivati psihodelični, melankolično-meditativni, kao i alternativni, darkerski zvuk 80-ih.

Bend je, prije svega, projekt nastao iz prijateljstva što objašnjava činjenicu njihovog dugog djelovanja bez objavljenog studijskog materijala.
Skladbe ubačene na tek objavljeni debi album ˝The Chweger˝ snimljene su u Puli (˝Andriol˝), Medulinu (˝Black Dog˝), Novom Mestu (˝Luca˝) i Ljubljani (˝Metro˝) gdje je napravljen i završni mix i mastering materijala. Producent albuma je Puljanin i tatamata hrvatske produkcije Edi Cukerić (the Bambi Molesters, Gustafi, Dogma, Hladno Pivo…) – Edi je dvaput proglašen najboljim hrvatskskim producentom.

Suvremeno produciran, uz originalni čvegerski aranžman, debi singl ˝Back to East˝ predvodi i predstavlja prvi albuma grupe. ˝Back to East˝ je 2005. uvršten i na kompilaciju ”Biježi-Via” te je iste godine ostavio zamjetan trag na pulskim radio stanicama - četiri tjedna broj 1 na domaćoj top-listi Ultrazvuk˝.

Iako korijeni muziciranja benda sežu u vrijeme studiranja njegovih članova u Zagrebu početkom 90-ih godina, grupa prvi put javno nastupa sredinom 1999. na gitarijadi u Puli. Na prvim koncertima predstavljaju se isključivo instrumentalnim skladbama, a posebnu pažnju privukli su nastupima na legendarnom Art & Music festivalu u sklopu kojeg su nastupili dva puta, 1999. i 2001.
U kolovozu 2005. grupi je pripala čast da u rodnoj Puli nastupi prije velike i kultne američke grupe Calexico. Iste godine the Chweger su se okušali u kazališnim vodama suradnjom s uglednom slovenskom plesnom skupinom En Knap iz Ljubljane, u predstavi ˝Galerija mrtvih žena˝ - Hommage a Hamletmachine, za koju su potpisali tri skladbe i koje su kasnije uvrštene na njihov prvijenac.
Između ostalog, the Chweger su nastupali u riječkom klubu Palach, na pulskom festivalu ekspresivne kulture Media Mediterranea, na otvorenju izložbe pulskog akademskog slikara Bojana Šumonje, na ekološkom hepeningu protiv projekta DružbAdria, u kultnom klubu Oštarija Ćuk u Svetvinčentu, u Ljubljani i Puli na premijerama ”Galerije mrtvih žena”…

Tragove u hrvatskom glazbenom miljeu ostavio je i pjevač The Chwegera Mauricio Ferlin koji je autor brojnih nagrađenih videospotova i CD-omota za hrvatske bendove (Urban&4, PipsChips&VideoClips, Gustafi, Jinx, Dogma, Putokazi, Franci Blašković, Gibonni…)

Ana Varljen - Artist info

Objavljeno 09.07.2007.

Vremeplov

Opsjednut sam knjigama.
David Sylvian