Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Cult - Mlaka reakcija publike na koncert

The Cult - Mlaka reakcija publike na koncertBritanski sastav The Cult koji je veliku popularnost stekao u drugoj polovini osamdesetih, nastupio je 04.06. u Beogradskoj Areni. Ovo je inače treći njihov nastup u Srbiji.

Za ovu priliku pozornica je bila pomaknuta skoro na sredinu sale. Ipak i taj prostor je bio poprilično prorijeđen.

Turneja pod nazivom “New blood deep cuts-destroy the night” započela je koncertima po Velikoj Britaniji u siječnju i obilježava je promijenjena set-lista od uobičajene. Tako je bilo i u Beogradu.

Koncert je započeo pjesmom “Every man and woman is a star” i 3000 ljudi pozdravlja izlazak benda. Slijede “Rain” i “Horse nation” da bi tek na četvrtoj pjesmi, čuvenom hitu “Sweet soul sister” došlo do burnije reakcije publike. Redale su se “Nirvana”, “Phoenix”, “Lil devil”,”Embers”, “Rise”,”Wild flower”,”Dirty little rockstar”.

Na otprilike polovini koncerta pevač Ian Astbury imao je verbalni sukob sa čovjekom koji je u publici gurao i šutirao sve oko sebe, upozorivši ga na nedolično ponašanje. Nastavio je kraći govor kojim je apelirao na ljubav i razumijevanje, a zatim osuo žestoku paljbu na agresivnu američku vanjsku politiku na čijoj se meti nalazi i Beograd, što je izazvalno burno odobravanje među prisutnima. Publici je zatim, u pauzi,
prikazan kratak trominutni dokumentarac na temu loših uvijeta života u rezervatima američkih Indijanaca, koji su kroz povijest benda bili jedan od stalnih motiva.

Može se zaključiti da je tijekom cijelog koncerta, koji je zajedno s bisom trajao dobrih 100 minuta, publika bila poprilično nemotivirana i nezainteresirana izuzev određenog broja najvatrenijih fanova.

Burnije reakcije su izazvali najveći hitovi “She sells sanctuary”, ”Fire woman”, ”Love removal machine”, ”Saints are down” kao i legendarni hit The Doors “Break on through” koji je odsviran za kraj.

Sve u svemu solidan koncert,uz dobro ozvučenje i rasvjetu. Publika je praktično dobila “Best of “ set listu uz par novih stvari. Više nego dovoljno, kako za fanove tako i za one koji ih prvi put gledaju.


Ivica Stankovic

Objavljeno 06.06.2011.

Vremeplov

Svjestan sam da bi me opsesivnije bavljenje jazzom posve udaljilo od glazbe kojoj sam posvetio čitavu svoju karijeru. Strah me, također, da bi jazz u meni probudio neku vrstu srama prema većini onoga što sam minulih godina pjevao.
Oliver Dragojević