Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Cult na turneji ”Love live”

The Cult na turneji ”Love live”Sve fanove grupe The Cult u na zagrebačkom koncertu 30. rujna očekuje izvrstan rock događaj ako je suditi po izvješćima koja stižu s druge strane Atlantika gdje je band na prvom dijelu svoje turneje.

The Cult na ovoj turneji nazvanoj po jednom od njihovih najboljih albuma ”Love live”, izvode sve pjesme s tog (prema mnogima najutjecajnijeg) albuma, a posebno je zanimljivo da pjesme s albuma izvode istim redosljedom kao i što su objavljeni na vinilu davne 1985.godine.

Album je u vrijeme izlaska uspio ”pomiriti” ukuse rockera, alternativaca, darkera, ali i široke publike te je iznjedrio dva velika svjetska hita ”Rain” i ”She sells sanctuary”, ali uspio je izdržati test vremena te tako i danas zvuči svježe i dobro. Velika vijest je i da pjesmu ”Black angel” Cult po prvi puta izvode u svojoj dugoj karijeri.

Na turneji Cult slavi 25 godina postojanja, tako se povodom te obljetnice očekuje izlazak jubilarnog izdanja Love albuma (u dvostrukoj i četverostrukoj verziji - Dallas records). Album je na američkom tržištu već objavljen dok će svjetlo dana na starom kontinentu ugledati deset dana prije zagrebačkog koncerta.

U četverostrukoj verziji naći će se originalni disk remasteriziran sa originalnih analognih traka, na drugom disku biti će ”b” strane singlova i remiks verzije 3 singla, na trećem disku čut će se demo snimke koje su pripremali prije snimanja albuma i koje su nosili po diskografskim kućama, a zadnji će disk donijeti možda i najzanimljiviji dio ovog ”Omnibus edition” izdanja - live snimka koncerta iz dvorane Hammersmith Odeon u Londonu koja sadrži 13 pjesama a snimljena je 1985. na Love turneji. Omot će replicirati originalni vinilni omot uz pridodanu knjižicu od čak 48 stranica gdje će se naći neobjavljene fotografije i komentari Iana i Duffyja.

Za svoju obljetničku turneju The Cult su pripremili i specijalni video materijal koji prati svaku pjesmu odsviranu na koncertu i ako je vjerovati američkim fanovima cijeli koncert i svaka pjesma dobivaju jednu sasvim novu dimenziju. Nakon izvedbe čitavog Love albuma na svoje će doći i fanovi drugog dijela karijere ovog velikog banda jer u drugom dijelu koncerta izvode izbor svojih velikih hitova.

Predvođeni fenomenalnim Ian Astburyjem na vokalu i Billy Duffyjem na gitari The Cult su po prvi put uvrstili Zagreb u svoje koncertne datume, a ne sviraju ni u susjednim zemljama. I kao što kaže podnaslov njihovog best of albuma... For Rockers, Ravers, Lovers And
Sinners.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 250 kuna možete kupiti u Integral pothodnik,u Dancing Bearu, FreeBirdu, Boogaloou, on line www.eventim.hr, te na svim prodajnim mjestima eventima.

Nakon 20. rujna cijena ulaznice biti će 270 kuna.

Objavljeno 07.09.2009.

Vremeplov

Volim Rijeku i rado i često dolazim u vaš grad jer mi je Rijeka jedan od najdražih i najživahnijih gradova u Hrvatskoj. Ne samo zbog jako aktivne i atraktivne glazbene, pogotovo rock scene i drugih kulturnih zbivanja, što je jako interesantna stvar za svakog novinara koji se bavi glazbom, nego i zbog duha stanovništva koji meni izuzetno odgovara. Rijeka je jedini grad, ne samo u Hrvatskoj, koja je artikulitrala rock kao gradski brand, kao dio gradskog identiteta.
Ante Batinović, novinar i glazbeni kritičar