Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Cult u splitskoj Spaladium Areni!

The Cult u splitskoj Spaladium Areni!Spaladium Rock Projekt dovodi 03.07.2012. u splitsku Spaladium Arenu jedan od
najznačajnijih svjetskih rock bendova, britanske legende The Cult, band koji je u svojoj tridesetgodišnjoj karijeri prevalio put od post punka, preko dark rocka do hard rocka, često znao eksperimentirati i kombinirati sa raznim stilovima, a uvijek znao zadržati svoj tipičan zvuk predvođen vokalom Iana Astburya i gitarom Billy Duffya te zbog toga zadobio široku lepezu raznovsne i vjerne publike.

Izvorno osnovani 1982. kao Southern Death Cult, 1983. im se pridružuje gitarist Billy Duffy i bubnjar Nigel Preston koji dolaze iz tadašnje prestižne post punk grupe Theatre Of Hate i krate ime u Death Cult.

1984. još jednom krate ime u The Cult i sa debi albumom ’Dreamtime’ privlače veliku pozornost, tako medija, tako publike i postaju jedni od predvodnika nove dark rock scene.

Drugi album ’Love’ 1985. postaje svjetski uspješan, donoseći hitove ’Rain’, „Revolution“ i ’She Sells Sanctuary’. Kulminacija svjetskog mainstream uspjeha nastavila se albumima ’Electric’ i ’Sonic Temple’ i hitovima „Wild Flower“, „Little Devil“, „Love Removal Machine“, ’Sweet Soul Sister’, ’Fire Woman’, ’Edie (Ciao Baby)’, „Sun King“ sa kojima The Cult zaplovljavaju u mainstream hard rock vode. „Sonic Temple“ je doživio platinasto izdanje i osvanuo na Billboardovom broju 10 u USA i doslovno osvojio Ameriku.

U devedesetima The Cult objavljuju dva albuma; 1991. „Ceremony“ sa hitovima ”Wild Hearted
Son” i ”Heart of Soul” i 1994 „The Cult“ sa singlovima ”Coming Down (Drug Tongue)” i „Star“ nakon čega slijedi prekid do reuniona 1999. 2001. objavljuju album ’Beyond Good And Evil’ sa hit singlom „Rise“.

Slijedi ponovni prekid koji je Ian iskoristio za sudjelovanje u zajedničkim projektima s članovima The Doorsa ’The Doors Of The 21st Century’ i ’Riders Of The Storm’ i oživio legendarnog Jim Morrisona na posljednjim nastupima The Doorsa.

Godina 2007. donosi osmi album The Culta, ’Born Into This’, i prvo gostovanje u Hrvatskoj, a dvije godine kasnije zagrebački koncert. The Cult 2012.

Treće gostovanje The Cult dovodi u Split u sklopu promocijalne turneje novog albuma „Choice Of Weapon“ (Cooking Vinyl / Menart) koji je producirao čuveni Bob Rock, a koji je producirao njihov najuspješniji album ’Sonic Temple’ (i „Black Album“ Metallice“). Sa albuma do sada su izašla dva singla koja a najavljuju „Lucifer“ i „ For The Animals“.

Predgrupa će biti jedan od najpoznatijih škotskih rock bendova, Gun. Objavili su
pet studijskih albuma, među kojima je najpoznatiji „Swagger“ (1994.) s kojeg je skinuto čak pet singlova i svi su bili u Top 40 britanske ljestvice, na čelu sa njihovim največim hitom, obradom Cameovog hita „Word Up!“.

Ulaznice za koncert su u prodaji preko Eventim sistema a cijena iznosi 220 kn za parter i
240 kn za tribine.

Objavljeno 26.06.2012.

Vremeplov

Nekada je sve bilo puno sporije, puno romantičnije.
Srećko Cuculić, riječki književnik