Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Datsuns - Led Zeppelini 21. stoljeća

The Datsuns - Led Zeppelini 21. stoljećaKlasični rock and roll i hard rock baziran na klasična četiri instrumenta (električna gitara, bas gitara, bubnjevi, glas) je nakon postavljanja temelja od strane AC/DC i Led Zeppelina rijetko bio formom koje će ponuditi velika iznenađenja i uzbuđenja. Pogotovo u novom stoljeću.

No, u novozelandskom gradu Cambridgeu su 1997. srednjoškolski zaljubljenici u moć gitarističkog riffa, strašnih ritmičkih tutnjava, osnovali su bend s kojim su osvojili nacionalni festival novih rock and roll bendova.

Prekretnica za ove momke dolazi 2000. godine kada snimaju prvi singl i video spot ”Supergyration” preimenovavši se u The Datsuns.

Temeljem višestrukog gostovanja u programu BBC-a i osobitom zalaganju kultnog britanskog DJ-a Johna Peela britanski su ih mediji otkrili kao ”futur rockere”, predvodnike skupine oštrih, žestokih i konkretnih rock and roll momaka koji su pobrali najbolje utjecaje spomenutih AC/DC i Led Zeppelina.

Nakon potpisa ugovora za V2 - respektabilnu diskografsku kuću na svjetskom nivou (Bloc Party, At The Drive In, Black Crowes, Cribs, Carla Bruni - Sarkozy, Deus, Moby, The White Stripes, Raconteurs, Stereophonics, Ray Davies, Madness, Mark Lanegan, …) njihov je istoimeni debi album objavljen 2002. ostavivši traga na svjetskoj glazbenoj sceni koja ih je proglasila nasljednicima najboljih rock and roll bendova 20. stoljeća, a singlove ”Motherfucker From Hell”, ”Harmonic Generator”, ”You Build Me Up To Bring Me Down” svrstala među najvrućije i najbolje pjesme rock and roll svijeta godine.

Nakon impresivne samostalne svjetske turneje, te gostovanja na festivalima (Big Day Out, Ozzfest,…), sviranja s Metallicom, Marilyn Mansonom i drugima, mediji su brujali o The Datsunsima.

Za njihov su se rad zainteresirali i članovi Led Zeppelina što je dovelo do suradnje na drugom studijskom albumu momaka ”Outta Sight, Outta Mind” koji je 2004. producirao basist Led Zeppelina John Paul Jones. Ostale legende navode Datsunse kao jednim od svojih omiljenih rock and roll bendova. Strahovito kompaktan, ritmičan i žestok zvuk drugog albuma iznjedrio je nekoliko izvanrednih singlova i ponovo pjesama godine – ”Blacken My Thumb”, ”That Sure Ain’t Right”, ”Girls Best Friend”, ”Hong Kong Fury”…slijedi nova hvalospjevima praćena svjetska turneja nakon koje njihove nastupe proglašavaju jednim od top 5 rock and roll showom na planetu.

Potkraj 2006. objavljuju treći studijski album ”Smoke & Mirrors” nakon kojeg opet rasprodaju europsku, australsku, američku i novozelandsku koncertnu turneju.

Momci su ušli u studio i snimili materijal za novi, četvrti studijski album koji će biti objavljen tokom tekuće godine a čiju ćemo kao ekskluzivnu premijeru imati prilike slušati na Main Stageu ovogodišnjeg Rokaj festa, na jednimo nastupu bendu u ovom dijelu Europe.

Još jedan iznimno vrijedan podatak jest da se o The Datsuns razmišlja kao jednim od mogućih i najlogičnijih gostiju na povratničkoj svjetskoj koncertnoj turneji Led Zeppelina o kojoj bruje mediji i očekuje se za jesen tekuće godine.

Link: www.thedatsuns.com

The Datsuns - Motherfucker From HellMate Bogut / Artist info

Objavljeno 03.07.2008.

Vremeplov

Riječi mogu biti vrlo moćne. Mislim da su - teške.
Brian Ferry