Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Doors - Riders On The Storm

The Doors - Riders On The StormJohn Densmore, nekadašnji bubnjar grupe The Doors koja je, ponajviše zahvaljujući svom pjevaču Jimu Morrisonu, ostavila neizbrisiv trag na rock glazbi dvadesetog stoljeća ali i u pop-kulturi i njezinoj ikonografiji, objavio je 1989. svoju intimnu ispovijest o godinama provedenim u slavnom bendu. ”Riders On The Storm - moj život s Jimom Morrisonom i grupom The Doors” četvrta je knjiga u IBS-ovoj biblioteci Knjigafon, a u knjižarama će se moći nabaviti od 20.12.

Knjiga ”Riders On The Storm” svjedoči o istovremenoj strahovitoj eksploziji neobuzdane slobode, seksualnosti i nemira te, s druge strane, imploziji koja je u trenutku Morrisonove smrti jednako pogodila članove The Doors kao i njihovu publiku. Događaji opisani u knjizi na određeni su način nedvojbeno obilježili nadolazeće generacije.

Densmore u svojoj knjizi, koja je početkom devedesetih u Americi i Europi prošla kao zapaženi bestseler, otvoreno govori o nastanku The Doorsa, o kreiranju pjesama, krizama unutar benda, svađama, iskušenjima uoči vrhunca seksualne revolucije, hipi pokretu, problemima s drogama. Autor knjige je do oformljivanja grupe bio ’fini dečko’, a nakon raspada i Morrisonove smrti osjećao se kao ratni veteran.

Knjigu u prodaji podržava diskografska kuća Dancing Bear, koja će uz kupnju knjige nuditi i popust na sva izdanja grupe The Doors. Cijena knjige bit će identična - 159 kuna, a cijena kompleta (knjiga + CD) 199 kuna.

Svaki kupac knjige ili kompleta naći će u knjizi bookmark s kuponom te predočenjem istog ostvaruje pravo na popust kod kupnje svih izdanja grupe The Doors od 10% u CD shopu Dallas Music Shop, Splitska 2a.

Anton Cvijić

Objavljeno 29.12.2005.

Povezani članci

Vremeplov

Ne. Nikada nisam shvaćao muziku kao biznis i nadam se da će tako uvijek i ostati.
Gato Barbieri