Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Edge pjevao u Sikstinskoj kapeli

The Edge pjevao u Sikstinskoj kapeliThe Edge, gitarist irske grupe U2, postao je prva rock zvijezda koja je održala mini koncert u Sikstinskoj kapeli, “najljepšoj dvorani na svijetu”.

David Evans otpjevao je četiri pjesme za publiku u kojoj je bilo 200 liječnika, znanstvenika i filantropa, sudionika vatikanske konferencije o regenerativnoj medicini.

Uz podršku zbora sastavljena od sedmero irskih tinejdžera i noseći crnu kapicu, svoj zaštitni znak, Edge je na akustičnoj gitari odsvirao i otpjevao obradu “If it be your will” Leonarda Cohena i tri pjesme svog benda “Yahweh” i “Ordinary love” i “Walk on”.

The Edge, kojem je otac prošli mjesec umro od raka, a kći mu se borila se leukemijom, u upravnom je odboru zaklade koja radi na prevenciji raka.

S publikom se šalio, rekavši da nije mogao vjerovati kad su ga pozvali da svira u kapeli koju je u 16. stoljeću oslikao Michelangelo.

“Kada su me pitali želim li biti prvi suvremeni umjetnik koji će svirati u Sikstinskoj kapeli, nisam znao što bih rekao. Obično imam drugog momka koji pjeva za mene”, rekao je. “Moram se i zahvaliti mjesnom župniku što mi je iznajmio dvoranu”.

‘Mjesni župnik’ je, naravno, Papa Franjo kojem je Edge posvetio izvedbu “Walk on”, pjesme koja je izvorno napisana kao posveta burmanskoj političarki i nobelovki Aung San Suu Kyi dok je još bila u kućnom pritvoru.

Objavljeno 10.05.2016.

Vremeplov

Jedan dio mene je besmrtan, potpuno van moje kontrole.
Brian Eno