Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Lovecraft Sextet i Merakhazaan u Zagrebu

The Lovecraft Sextet i Merakhazaan u ZagrebuThe Lovecraft Sextet i Merakhazaan nastupaju u zagrebačkoj Močvari 03.03.2024.

The Lovecraft Sextet su još jedan projekt najdužeg dreda u začudnoj mjuzi – Jason Köhnena. Staž je gradio u divljačkom brakecoreu Bong-Ra, pa se pozabavio novim pristupima učmalim žanrova kroz The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble i The Mount Fuji Doomjazz Corporation.

Kako bi što bolje opisao svoje nove glazbene tekovine, multi-instrumentalist Köhnen je skovao termin koji smo i sami objeručke prihvatili. Na ruševinama stabilne strukture rođen je “darkjazz”, ujedno i ime njegovog “Darkjazz” EP-a iz sada već davne 2001. godine.

Nakon razlaza TKDE i TMFDJC i kratkoživućeg The Thing With Five Eyes, počinje fascinacija arapskim ljestvicama te u radnju ulaze novi instrumenti, nakon čega se polako formira projekt s ex-Phurpa članom Dmitry El Demerdashiem, kao i vokalistkinjom iz avangardnog metal benda Thy Catafalque Martinom Hórvath.

Onkraj svega toga, Köhnen ide još dalje. Darkjazz lutanje će istovremeno biti zvučna kulisa vašeg omiljenog horrora koliko i nemoguć spoj klasike i black metala gdje se tu i tamo potkrade i kakva synthom inducirana koma. U tom košmaru se rodio The Lovecraft Sextet.

Da ludilo među članovima benda nebi prestalo brine se i bubnjar Balázs Pándi koji hardcore punk korijene iz Human Errora nadograđuje svirajući za oca divlje elektronike Merzbow-a. Gostovao je i kod KK Nulla, Trevor Dunna, Thurston Moorea, Jima Jarmuscha… i zajedno s Jason Köhnenom je svirao u bendu Wormskull.

The Lovecraft Sextet su muli-disciplinarana priča kao i podrijetlo glavna im autora. Izlaze audioknjige, art i štošta još što nitko od nas nije znao do sada o njima. Ovo je unikatna glazbena kombinacija heretika koja se ne smije propustiti. A i dio VIS-a ste mogli pogledati u The Truth Lies in The Black Void, koje smo ugostili u listopadu 2023.

S njima dolazi i dvojac kontrabasa na looperima i povremenim distorzijama: Merakhazaan. Momci vješto spajaju klasičnu glazbu s začudnom post rock atmosferom koju proizvode za ovaj žanr posve netipičnim instrumentima. Njima je također istraga prioritet. Nikada nisu zatvoreni u strahu jednog repetitivnog rifa, već stalno nadograđuju sami sebe i gube se zvučnim prostranstvima.

Koncert će biti sjedećeg karaktera s limitiranim brojem karata. Time ne prizivao zle duhove minulih virusa, nego nudimo novi/stari užitak slušanja i gledanja izazovne mjuze koju je bolje probaviti na ovaj način. Vjerujte nam, ovo će biti prvo i nadamo se ne zadnje jazz crnilo.

Objavljeno 25.02.2024.

Vremeplov

Čovjek određuje kvalitetu prema nekom svom afinitetu.
Cane (Partibrejkersi) intervju za RiRock.com