Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Mission - Klasik gothic rock glazbe

The Mission - Klasik gothic rock glazbeJedna od najvećih rock grupa osamdesetih, The Mission u sklopu svoje oproštajne turneje „Farawell tour 2008“ između samo dvadesetak gradova odabrala je i Zagreb. Legende gothic rocka, britansku grupu The Mission osnovali su 1986. Wayne Hussy i Craig Adams nakon odlaska iz grupe The Sisters Of Mercy.

Već sa svojim prvim singlom „Garden Of Delight“ osvajaju goth i inu publiku te se sa svakim svojim idućim izdanjem sve više približavaju prvim mjestima na top listama. Iste godine The Mission potpisuju za veliku kompaniju Mercury i objavljuju svoj prvi album „Gods Own Medicine“, sa kojeg su skinuti singlovi „Stay With Me“ i „Wasteland“, album postaje klasika gothic rocka, a The Mission sve popularniji.

Slijedi kompilacija ranih singlova objavljenih za nezavinu etiketu „First Chapter“ sa kojom The Mission učvrščuju pozicije i postaju trenutno najveći gothic rock bend na svijetu pomalo zahvaljujući trenutnom mirovanju The Sisters Of Mercy.

1988. godine sa singlom „Tower Of Strenght“, koji je skinut sa idućeg albuma „Children“, The Mission dolaze do prvih mjesta oficijalnih top lista i sviraju prvu veliku svjetsku turneju u sklopu koje su održali odličan koncert pred desetak tisuća ljudi u rasprodanoj ljubljanskoj Hali Tivoli.

Dodinu kasnije isporučuju još jedan uspješan album „Carved In Sand“ sa kojeg su skinuta još dva velika hita „Butterfly On The Wheel“ i „Deliverence“. U sklopu svoje turneje The Mission 1990. godine dolaze po prvi puta i u Zagreb gdje su nastupili u dvorani Doma sportova.

Slijedi album „Mask“ (1992) sa kojeg je skinut singl „Never Again“ i sa kojim se The Mission udaljuju od svog primarnog gotic rock zvuka što je automatski rezultiralo i lošijom prođom albuma. Sa idućem albumom ”Neverland” (1995.) se The Mission vračaju gitarističom zvuku, no iako je album na nivou njihovih prvih izdanja pošto je ga objavljen za njihovu vlastitu etiketu ni taj album ne prolazi, a The Mission se odlučuju na dužu pauzu.

2001. godine se The Mission vračaju u velikom stilu sa odličnim novim albumom „Aura“ i hit singlom „Evangeline“ koji poprilično podjeća na rane The Sisters Of Mercy. Slijedi turneja u sklopu koje ponovno dolaze u Zagreb i odžavaju odličan koncert u zagrebačkoj dvorani Tvornica.

2007. The Mission objavljuju osmi studijki album „God Is A Bullet“ koji najavljuju kao svoj posljednji i kreću na svoju posljednju turneju u sklopu koje će u nedjelju 17.2. 2008. posjetiti i Zagreb. Koncert će se održati u zagrebačkom Boogaloo klubu s početkom u 20:00 sati, a kao predgrupe će nastupiti britaski sastav Dead Guitars i zagrebačka Phantasmagoria.

Obzirom da je ovo posljednja turneja grupe Mission oni sviraju poseban „the best of“ repertoar što je prava poslastica i za fanove i one koje znaju samo njihove hitove slušajući radio, a kojih stvarno ima mnogo.

Članovi:
Wayne Hussey
Craig Adams
Mark Gemini Thwaite
Ritchie Vernon
Steve Spring

Studijski albumi:
Gods Own Medicine, 1987.
Children,1988.
Carved in Sand, 1990.
Grains of Sand, 1990.
Masque, 1992.
Neverland, 1995.
Blue, 1996.
Aura, 2001.
God Is a Bullet, 2007.

Link: www.themissionuk.com

The Mission - „Butterfly On The Wheel“Marko Belić - Artist info

Objavljeno 01.02.2008.

Vremeplov

Uvijek koristim istu gitaru. Kupio sam je prije mnogo godina za devet funti. Još uvijek ima iste žice…
Brian Eno