Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The National - cijena ulaznica kao u pretprodaji!

The National - cijena ulaznica kao u pretprodaji!Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da će koncert grupe The National koji će se održati 2. srpnja na zagrebačkoj Šalati biti prvi na kojem će naša publika izravno osjetiti pogodnosti novog poreznog zakona kojim je PDV na ulaznice umanjen s dosadašnjih 25 na 10% a koji na snagu stupa prvog dana srpnja.

Tako će se ulaznice i na sam dan koncerta umjesto najavljenih 250kn prodavati po dosadašnjih 220kn, a koliko će ih točno biti na blagajni Šalate ovisi naravno o tome koliko će ih ostati u ovih zadnjih nekoliko dana pretprodaje, no zajamčen je minimum od 100 ulaznica. Napominjemo da je ovo tek prvi u nizu koncerata u organizaciji Žednog Uha na kojima će naša publika osjetiti ovu promjenu poreznog zakona.

Svi povoljni faktori ukazuju da će koncert američkih RnR pjesnika - The National biti jedan od bitnijih i uzbudljivijih koncerata i događaja u Hrvatskoj u 2013. godini.

Protekla godina s izlaskom novog albuma Trouble Will Find Me postavila je bend The National u sam vrh svjetskih glazbenih zbivanja i vrtoglavo im uvećala popularnost diljem svijeta. Uspjeli su dogurati do trećeg mjesta Billboardove liste najprodavanijih albuma svih žanrova, gdje su u kategoriji RnR albuma odnijeli titulu najprodavanijeg RnR albuma na svijetu.

U isto vrijeme su se našli i na trećem mjestu UK album charta čime su službeno potvrdili titulu – najpopularnijeg RnR benda. Pored visoko ocijenjenog novog albuma i aktualne svjetske turneje u tijeku, našli su inspiracije te su svoje djleovanje proširili na performans i film. Nedavno su imali konceptulani nastup u muzeju moderne umjetnosti MOMA u New Yorku kada su po konceptu Islandskog konceptualnog umjetnika Ragnar Kjartanssona izveli svima nam znani broj Sorrow, čak 105 puta u kontinuitetu što je trajalo čitavih 6 sati.

Nastupom u muzeju još jednom su pokazali svoju ljubav prema umjetnosti što ih izdvaja iz klasičnog obrasca popularnosti glazbene industrije. Svoju popularnost isključivo su stekli talentom u skladanju i pisanju poezije što je i osnovni stari recept, korjen tradicionalnog američkog RnR-a. Kao šlag na torti s obzirom na dinamiku i niz uspjeha inspiririalil su Mattovog brata Tom Berniggera da napravi zabavan i živopisan dokumentarni film o bendu The National naziva Mistaken for strangers.

Bendu The National, koji doživljava trenutno vrhunac sjajne karijere, pridružit će se bend Local Natives. Nije slučajnost da je The National izabrao baš njih za predgrupu na turneji jer njihova popularnost vrtoglavo raste iz dana u dan i to na isti onaj romantičan i zdrav način kako je The National od koncerta u klubu KSET dogurao do konceta na Šalati i ponio titulu najprodavanijeg RnR albuma na svijetu. Nakon nastupa na nekim bitnim američkim i australskim festivalima, glazbeni kritičari Local Natives uspoređuju sa velikim RnR bendovima poput Arcade Fire, Fleet Foxes, Vampire Weekend, Grizzly Bear i predviđaju uspjeh u karijeri.

Koincidencija da će se koncert The National i Local Natives dogoditi samo jedan dan nakon službenog ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju ukazuje na još jednu posebnost ovog događaja i daje nadu da se Hrvatska polako ali sigurno vidljivo postavlja na globalnu mapu kulturnih, a i političkih zbivanja.

Pored svih pozitivnih fakotora čak i vremenska prognoza za 2. srpnja ukazuje na zvjezdano nebo te večeri nad RnR velikanima i brojnom publikom s idealnom temperaturom zraka.
Mali broj preostalih ulaznica po cijeni od 220kn do isteka zaliha može se još uvijek kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinska 22 / Rockmark glazbenoj knjižari, Berislavićeva 13 kao i putem interneta na sljedećoj web adresi: http://www.dirtyoldempire.com/shop/katalog/ulaznice.

Zbog povoljnog poreznog zakona koji stupa na snagu 1. srpnja cijena ulaznica na dan koncerta ostaće ista kao u pretprodaji – 220Kn.

Objavljeno 28.06.2013.

Vremeplov

Što se loših trenutaka tiče nerado ih se prisjećam. Bolje je ostati pozitivnim.
Page Hamilton (Helmet)