Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The National: Od Kseta do Šalate!

The National: Od Kseta do Šalate!Godinama se već raspreda saga o jednom, nekad malom, američkom nezavisnom rock bendu koji je u zagrebačkom klubu Kset odsvirao jedan od najbitnijih koncerata na toj prvoj, evropskoj turneji.

Koliko je taj nastup pred osamdesetak sretnika, što je, da se razumijemo, bilo više nego što su tada imali u većini gradova u Evropi, bio bitan za The National, toliko znači i Zagrebu jer se sada našao u situaciji u kojoj su London i NewYork svakodnevno.

Zagrebačka publika je bila u prilici uživo pratiti faze razvoja benda koji je za nepunih deset godina od polupraznih malih klubova i barova stigao do rasprodanih arena širom svijeta. Sjećanje na taj mali nastup očigledno je utjecalo na članove grupe da na ovoj turneji u sedam evropskih gradova uvrste i Zagreb i to 02.07.2013.

Grupu The National su 1999. godine osnovali pjevač Matt Berninger i dva para braće: Aaron (gitara, bas, klavir) i Bryce Dessner (gitara), Scott (bas, gitara) i Bryan Devendorf (bubnjevi).

Prva dva albuma „The National“ i „Sad Songs For Dirty Lovers“, kao i ključni mini album „Cherry Three“ su objavili na svojoj etiketi. Za Beggars Banquet su potpisali 2004. godine, a već sljedeće im je izašao dobro prihvaćen „Alligator“ na kojem je prva mala underground himna „Mr. November“.

Preko noći The National su postali koncertna atrakcija. Na disku „Boxer“ (2007.) su zahvaljujući pjesmama „Fake Empire“, „Mistaken For Strangers“ i „Start A War“ zabilježili tiraž tri puta veći od pretodnog. A grupa je od zvijezda undergrounda polako prerasla u rock instituciju.

Aktualni album „High Violet“ (4AD 2010.) im je donio hvalospjeve kritike i globalni komercijalni uspjeh. Uz to, članovi grupe su uključeni u brojne umjetničke, dobrotvorne i socijalno-političke inicijative.

Cijena ulaznica je 220kn.
Ulaznice se mogu kupiti u Zagrebu u Dirty Old Shopu i Rockmarku, te u svim Dallas Music Shopovima (Šibenik, Rijeka, Split, Zadar, Zagreb).


Objavljeno 29.04.2013.

Vremeplov

Svirajte glazbu - ne instrument.
Nepoznat autor