Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Notwist u travnju stiže u Zagreb!

The Notwist u travnju stiže u Zagreb!Prije skoro 25 godina nedaleko do Munchena braća Acher i Messerschmidt osnovali su bend The Notwist koji je ubrzo nakon osnivanja izašao iz prvobitnog, u to vrijeme popularnog, grunge izričaja i okrenuo se autentičnom komponiranju, istraživanju moderne pop glazbe inteligentno i sa dušom spajajući RnR, jazz i elektronsku glazbu.

Nikada se nisu opterećivali ili podlegli pravilima glazbene industrije u cilju stjecanja popularnosti već su uvijek na prvom mjestu gajili prirodan kreativni proces stvaranja glazbe iz čega se rodio autentični sanjivi zvuk The Notwista, što je publika diljem svijeta sama prepoznala i postavila ih među bitne izvođače nezavisne pop/rnr scene.

Nakon tri gostovanja u Hrvatskoj u posljednjih desetak godina, The Notwist će 11.04.2014. nastupiti u zagrebačkom klubu Mochvara. U cilju opisivanja atmosfere koja nas očekuje u najavljenom koncertu ponajbolje je prisjetiti se atmosfere rasprodanih koncerata – dva dana zaredom 2005. godine u KSET-u kao i nevjerojatno emotivnog koncerta 2008. godine u dvorani &TD Studentskog centra u Zagrebu.

Također treba napomenuti i odličan nastup na festivalu Terraneo 2012. kada je dupkom ispunjeni Aqua stage odzvanjao pjesmama koje je publika nepogrešivo pjevala zajedno sa bendom.

U svojoj dvadesetpetogodišnjoj karijeri izdali su šest studijskih albuma, jedno službeno live izdanje kao i 2009. soundtrack Godine za film Storm što je ujedno i njihovo posljednje izdanje. Pored LP albuma The Notwist iza sebe imaju niz izdatih singlova koji pored originalnih verzija pjesama nose i remixove izvođača: Four Tet, Caribou, Console, Loopspool, Panda Bear, itd.

S obzirom na dinamiku benda u objavljivanju novih materijala vrlo je izgledno da je upravo novi materijal razlog turneje u 2014. No so obzirom da zasad jos nema službenih informacija o novom albumu ostaje nam da osluškujemo i zabilježimo 11.04. kao datum kada ćemo još jedanput otputovati u čarobni sanjivi svijet jednih i neponovljivih TheNotwist.

Ulaznice za koncert koji će se doržati 11.04. u klubu Mochvara mogu se kupiti po promotivnim cijenama od 65Kn od 4. do 30. studenog nakon čega će se prodavati po pretprodajnoj cijeni od 80Kn, a mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinksa 18 i Rockmark knjižari, Berislavićeva 13 13. Na ulazu će koštati 100 kn.

Objavljeno 08.11.2013.

Vremeplov

Danas svatko piše, novinari su priglupi, nemaju podloge, nisu educirani, mediji zatupljuju ljude. Let 3 je tu da lupanjem kurca po čelu krijepi i osvješćuje napaćeni narod. To nam uspijeva i zato se tome veselimo.
Damir Martinović Mrle (Let3)