Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Offspring - divlji i neobuzdani

The Offspring - divlji i neobuzdaniGrupa The Offspring osnovana je krajem 1984. godine u Garden Grove, nedaleko od San Francisca, Kalifornija, SAD. Prvotno ime grupe bilo je Manic Subsidal, no već sredinom 1985. grupa se odlučuje za konačno ime - The Offspring.

Prvi singl izdaju 1986. godine u vlastitoj nakladi (Black Label Records), pod nazivom ’I’ll Be Waiting’, a prodao se u 1100 kopija. Početkom 1989. potpisuju za nezavisnu izdavačku kuću Nemesis, a njihov se debitantski album ’The Offspring’ (producent Thom Wilson) prodao u 500 000 milijuna primjeraka.

Nakon EP-a ’Baghdad’ (Nemesis) iz sredine 1991. godine, Offspring potpisuju za Epitaph Records i objavljuju prilično uspješni album ’Ignition’. Tijekom 1993. i 1994. godine vrlo intenzivno nastupaju po SAD-u, paralelno radeći na novim pjesmama. Poznate su izjave mnogih rockera ’kako bolje stvaraju pod pritiskom i u brzini’ – a baš to bi se moglo reći za njhov super-uspješni album ’Smash’ iz 1994. godine. S megahitovima ’Come Out And Play’, ’Self Esteem’ i ’Gotta Get Away’ ovo se izdanje prodalo ukupno u fantastičnih 11 milijuna primjeraka i svijetskoj publici predstavilo Offspring kao lidere Punk-Metal / Metal-Rock scene.

Video spot za ’Come Out And Play (Keep ’Em Separated)’ postaje također i veliki MTV hit, a najviši plasman ’Smash’ dostiže s visokim 4. mjestom na američkoj ljestvici Billboard Top 200 Albums. A&R menadžeri Columbia Records (SonyBMG) napravili su odličan posao 1997. godine, kada su uspjeli dovesti Offspring pod okrilje Columbia Records, danas jedne od diskografskih korporacija izdavačkog giganta SonyBMG. Iste godine Offspring objavljuju ’Ixnay On The Hombre’ koji u SAD-u i ostatku svijeta objavljuje Columbia Records, a u Europi Epitaph & Columbia Records. Hitovi ’All I Want’, ’Gone Away’ i ’I Choose’ osigurali su uspjeh i ovog izdanja, s 3 i pol milijuna prodanih primjeraka.

Divlji i neobuzdani The Offspring ostaju i na albumu ’Americana’ iz 1998., s velikim hitovima ’Pretty Fly’, koji je jedan od najdownloadiranijih singlova u povijesti glazbe s čak 22 milijuna downloada u 10 tjedana, ’Why Don’t You Get a Job?’, ’The Kids Aren’t Alright’ i ’She’s Got Issues’, te s ukupnom prodajom od 10 milijuna. Slijedi koncertna turneja po Japanu i SAD-u. Albume ’Conspiracy Of One’ (2000.) i ’Splinter’ (2003.) možemo promatrati s dvije strane, budući da su se Offspring u tržišnom smislu profilirali i u potpunosti učvrstili, no istovremeno u glazbeno-artističkom smislu ti albumi ne donose bilo kakve posebne progresivnije pomake. Reklo bi se jednostavnije da su The Offspring u tom razdoblju uspjeli zadržati vrlo dobru prodaju, ali ipak uz određenu kreativnu stagnaciju.

U potrazi za inspiracijom, grupa 2003. godine posjećuje Havaje, i objavljuje izvrsnu obradu ’I Wanna Be Sedated’ grupe Ramones. Uvijek kontroverzni i direkti ’do srži’, Offspring se u intervjiua iz tog vremena žestoko obrušavaju na, po njima, zlonamjerne kritičare.

Offspring - The Meaning Of Life (live rockpalast)

Objavljeno 29.08.2009.

Vremeplov

Ja sam pravi buntovnik s razlogom.
Nina Simone