Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Real McKenzies - Ludi kanadski Škoti

The Real McKenzies - Ludi kanadski ŠkotiSuvremeni keltski ”bardovi” poznati pod nazivom The Real McKenzies dolaze iz Vancouvera, Kanada (sic!) i predstavljaju punk bend s duboko ukorijenim škotskim nasljeđem. Svoj zvuk opisuju kao mješavinu Sex Pistolsa i škotske folk legende, Robbie Burnsa, a kao glavni razlog postojanja banda navode škotski termin Ceilidh (čita se: Kee-lee), najjednostavnije preveden kao ”luđački višednevni tulum”.

Band je osnovao njegov frontman Paul McKenzie 1994. godine, koji kaže da je jedan od motivatora ovog banda i njegova obitelj. ”Kao dječaka su me često oblačili u kilt i tjerali me da pjevam i plešem na tradicionalnu škotsku glazbu. Osnivanje škotskog punk banda je jedan od načina na koji im se osvećujem”. Navodi da je veliki broj Škota imigrirao u Kanadu, naravno, u njezin sjeverni dio kao što to inače Škoti rade, i da je to jedan od glavnih razloga zašto hrpa Kanađana luduje i švrlja u ime Škotske.

The Real McKenzies su se dokazali kao pravi ratnici na turnejama. Sjevernu Ameriku su obišli 5 puta, a Europu gdje su stekli mnogobrojne fanove, 7 puta. Navest ćemo samo neka imena s kojima su tokom turneja Real McKenzies nastupali: Rancid, Shane MacGowan, NOFX, Flogging Molly, The Bay City Rollers, Rise Against, The Briefs...

Stalno su na turnejama, stalno piju i sviraju, klan McKenziea je vesela družina koja želi dovesti svoj brand keltskog punk rocka u svaki kutak kugle zemaljske. Uvijek nastupaju u tradicionalnim nošnjama i ponose se svojim škotskim precima. Nose kilteve, visoke čarape i one čudne velike pojaseve. Dobro, dobro, nisu baš u potpunosti tradicionalni, ali njihov live nastup je definitivno najbrutalniji punk show s ove strane Glasgowa.

Nedavno smo ih gledali i slušali u Zagrebu po treći put, a zadnji album ”10.000 shots” objavila je cijenjena punk etiketa Fat Wreck Chords.

Link Realmckenzies.com

Mate Bogut / Artist info

Objavljeno 25.07.2007.

Vremeplov

Kada pišem pjesmu, veći užitak mi stvara čuti nekog drugog kako je pjeva nego je sam izvoditi.
Shane MacGowan