Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Real McKenzies - Ludi kanadski Škoti

The Real McKenzies - Ludi kanadski ŠkotiSuvremeni keltski ”bardovi” poznati pod nazivom The Real McKenzies dolaze iz Vancouvera, Kanada (sic!) i predstavljaju punk bend s duboko ukorijenim škotskim nasljeđem. Svoj zvuk opisuju kao mješavinu Sex Pistolsa i škotske folk legende, Robbie Burnsa, a kao glavni razlog postojanja banda navode škotski termin Ceilidh (čita se: Kee-lee), najjednostavnije preveden kao ”luđački višednevni tulum”.

Band je osnovao njegov frontman Paul McKenzie 1994. godine, koji kaže da je jedan od motivatora ovog banda i njegova obitelj. ”Kao dječaka su me često oblačili u kilt i tjerali me da pjevam i plešem na tradicionalnu škotsku glazbu. Osnivanje škotskog punk banda je jedan od načina na koji im se osvećujem”. Navodi da je veliki broj Škota imigrirao u Kanadu, naravno, u njezin sjeverni dio kao što to inače Škoti rade, i da je to jedan od glavnih razloga zašto hrpa Kanađana luduje i švrlja u ime Škotske.

The Real McKenzies su se dokazali kao pravi ratnici na turnejama. Sjevernu Ameriku su obišli 5 puta, a Europu gdje su stekli mnogobrojne fanove, 7 puta. Navest ćemo samo neka imena s kojima su tokom turneja Real McKenzies nastupali: Rancid, Shane MacGowan, NOFX, Flogging Molly, The Bay City Rollers, Rise Against, The Briefs...

Stalno su na turnejama, stalno piju i sviraju, klan McKenziea je vesela družina koja želi dovesti svoj brand keltskog punk rocka u svaki kutak kugle zemaljske. Uvijek nastupaju u tradicionalnim nošnjama i ponose se svojim škotskim precima. Nose kilteve, visoke čarape i one čudne velike pojaseve. Dobro, dobro, nisu baš u potpunosti tradicionalni, ali njihov live nastup je definitivno najbrutalniji punk show s ove strane Glasgowa.

Nedavno smo ih gledali i slušali u Zagrebu po treći put, a zadnji album ”10.000 shots” objavila je cijenjena punk etiketa Fat Wreck Chords.

Link Realmckenzies.com

Mate Bogut / Artist info

Objavljeno 25.07.2007.

Vremeplov

Rock muzika je izgubila svoj subverzivni potencijal. Ona je postala bezopasna za politiku. Što više ona je postala profitabilna za politiku.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com