Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Wall po prvi put u Beogradu

The Wall po prvi put u BeograduRoger Waters će sa svojim scensko muzičkim komadom The Wall gostovati u Beogradu 01.09. u Kombank Areni.

Podsjetimo, ovaj kreativni genije gostovao je u Zagrebu 13. 04. 2011. I nedavno 23.07.2013. na splitskom Poljudu. Tko želi ponovo doživjeti The Wall u živo eto prilike - ali u Beogradu.

Kako je sve počelo:
Roger Waters je 2010. godine ponovno oživio svoju kultnu scensku produkciju ”The Wall” sa suvremenom tehnologijom i specijalnim efektima prikazujući je pred publikom diljem svijeta i stvarajući nove rekorde u broju rasprodanih turneja a i uzastopnih nastupa na istom prostoru kao što su 9 prodanih River Plate stadiona u Buenos Airesu, Argentina.

”The Wall” je i dalje jedan od najutjecajnijih albuma u povijesti s jakim prodorom na pop kulturu i različite generacije glazbenih fanova.

Prije 2010, ”The Wall” produkcija je bila preobilna da bi krenula na turneje ali izgradnja suvremenih arena i poboljšanja u tehničkom prijenosu razriješile su dilemu.

Waters je osuvremenio izgled i osjećaj koji pruža show kako bi bio siguran da zadivljujuća scenska ekstravagancija koja je ”The Wall” i učinila legendarnim i dalje inspirira nove generacije svojim veličanstvenim prikazom i osjetilnim spektaklom koji oduzima dah.

Originalna produkcija ”The Wall” iz 1980. godine izvedena je u cijelosti samo 29 puta tijekom Pink Floyd turneje u cilju promoviranja albuma i jednom u Berlinu na proslavi pada Berlinskog zida – a sve je krenulo sa jednom neopreznom izjavom u drugoj polovici osamdesetih, kada je Roger, suočen s ne baš ugodnim činjenicama o slabom interesu javnosti za njegove samostalne projekte te rasprodanim koncertima bivšeg mu sastava, izjavio kako će “The Wall” ponovo izvesti jedino u slučaju pada berlinskog zida.

Nije trebalo dugo čekati i posljedice izrečenog su došle na naplatu – htio to ili ne, Waters je popustio pritisku te prvu godišnjicu rušenja berlinskog zida obilježio usitinu spektakularnim koncertom, koji je vizualnim dojmom (mada ne i izvedbeno) uvelike nadmašio izvornu turneju “The Wall” iz 1980.

Tim je nastupom koncept “The Wall-a” definitivno prestao biti svojina jednog čovjeka, odnosno priča o njegovim vlastitim traumama i razočarenjima koja ga sve više i više izoliraju od okoline.

Njegov je “The Wall” zadobio simboliku svih mogućih političkih i socijalnih podjela, a vlastiti su strahovi pretvoreni u generacijske, štoviše globalne. Svejedno, i takav je “The Wall” trebao odležati još dobra dva desetljeća, da bi bio revitaliziran tek 2010., nakon dvadeset godina učestalih ratova, krvavih terorističkih napada, te učestalih socijalnih previranja. Pozornica je bila spremna za ponovno uprizorenje spektakla koji je u ovom slučaju posvećen pojedinačno svim žrtvama ratova i terora općenito kroz zadnjih stotinjak godina.

Trideset godina postojanja projekta koji je stekao zavidan broj štovatelja te osigurao svoje mjesto u glazbenoj povijesti nipošto nije mala stvar.

Cijena ulaznica za koncert Roger Waters-a u Beogradu kreće se od 39e do 75e i moći ćete ih potražiti na svim prodajnim mjestima KS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arena, Bilet centar Beograda, Dom omladine, ”Ušće” šoping centar kao i putem web stranice:
http://www. kombankarena.com /[/url I [url=http://www.eventim.rs/|]http://www.eventim.rs/

Objavljeno 27.08.2013.

Vremeplov

Svatko tko ima imalo smisla za humor ako stavi neki moj album u player smijat će se od početka do kraja.
Eminem