Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Therapy? - Žestoki heavy alternativci

Therapy? - Žestoki heavy alternativciHeaven kicked you out you wouldn’t wear a tie staring at some pictures by yourself at something that you want to have but will never get - going nowhere
You get drunk every night you can’t get drunk on life shouting at the world you’ll never change but it’s what’s inside you’ve got to rearrange going nowhere
Heaven kicked you out - going nowhere...


Mnogi još pamte svjetske hitove ”Nowhere” ili ”Stories” i megauspješni must-have album ”Troublegum”, Irskog banda Therapy?.

Oni su tijekom devedesetih harali svjetskim top listama i koncertnim binama i bili, pored U2, najpoznatiji Irski band. Ipak njihova glazba nema puno dodira sa sunarodnjacima, glazbeni kritičari su se ”lomili” kamo ih svrstati, jesu li hard rock, metal, alter, pop punk ili nešto treće. Istina je da njihova žestoka glazba ima pomalo od svega.

U danima najveće slave punili su dvorane, singlovi su bili na prvim mjestima top lista, svirali su turneje po Europi, Americi, Kanadi, Australiji, Japanu, Južnoj Americi... Godine 1994. su bili jedni od headlinera najpoznatijeg hard & heavy festivala Donnington Monsters of Rock, ali i svirali na Reading festivalu koji je više alter predznaka. Osim što su nas njihova lica gledala sa naslovnica Kerranga, NME-a ili Melody Makera i što su dobili Kerrang nagradu za najbolji album, i nominacije za Mercury nagradu i nominaciju od MTV-a za najbolji rock band, fanovi su podržavali band i svaki klub je bio ispunjen do zadnjeg mjesta.

Iako su se njihovi albumi prodavali u stotinama tisuća primjeraka, Therapy? su bili malo ispred svog vremena i tako za njih dolazi malo zatišje početkom novog milenija. Probleme je uzrokovala diskografska kuća koja je propala i promjene bubnjara. Band je i dalje nastavio snimati albume i neprestano svirati turneje, ali nekako su malo ”ispali” iz oka javnosti i velike popularnosti.

Izgleda da je ”vrijeme napokon stiglo band” i njihov novi, jedanaesti po redu, album ”One Cure Fits All” izdan prošle godine dobija sjajne kritike i Therapy? se vraća na pozicije koje zaslužuju.

Predvođeni fenomenalnim gitaristom i pjevačem Andy Cairnsom stižu po prvi puta u Hrvatsku u subotu 14.04. u klub Boogaloo kako bi nam predstavili svoj fenomenalni, žestoki i nadasve originalni zvuk.

Cijena karte: 120 kn u pretprodaji. Pretprodajna mjesta: Boogaloo, Integral pothodnik, Dancing Bear, FreeBird, ShoeBeDoo, Planet Music, Route 66, www.eventim.hr, www.boogaloo.hr.

Diskografija:
One Cure Fits All (2006)
Never Apologise Never Explain (2004)
High Anxiety (2003)
Shameless (2001)
So Much For The Ten Year Plan (2000)
Suicide Pact—You First (1999)
Semi-Detached (1998)
Infernal Love (1995)
Troublegum (1994)
Nurse (1992)
Pleasure Death (1992)
Babyteeth (1991)

Link: www.therapyquestionmark.co.uk

Anton Cvijić

Objavljeno 11.04.2007.

Vremeplov

O Milesu Davisu se ne bi smijelo kazati išta loše jer je učinio nevjerovatne stvari i njegov doprinos modernoj muzici je ogroman.
John Mclaughlin