Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tibor - ”I na kopnu i na moru”

Tibor - ”I na kopnu i na moru” Tibor Karamehmedović, autor, vokal i gitarist grupe Silente, objavit će solo album prvijenac ”I na kopnu i na moru” u ponedjeljak 1. travnja.

Nakon tri studijska albuma s matičnim bandom, Tiborov iskorak prema solo vodama najavljen je ranije singlovima ”Vrati nas doma” i “Rekao bih ti”.

“U srpnju 2016. izlazim iz Silentea za koji sam, s bratom Insanom, pisao i radio od 13. godine života. Imao sam osjećaj da, kao što jedan stari engleski izraz kaže: “Izlažemo se neprijatelju i na kopnu i na moru”. Tad, s 24 godine i nakon žestokih 200 koncerata u 3 godine, sam zaboravio što sam radio prije nego sam bio u bendu pa sam dva mjeseca proveo u zanimljivoj samoći.

Nakon što u njoj nisam našao ništa, odlučio sam napraviti album koji ću sam pisati, aranžirati i snimiti sve od instrumenata što budem znao. Uzeo sam sobu u Splitu na 15 dana i vježbao s tri cure koje su pjevale sa mnom, Tana, Palmina i Karla i njima sam posvetio ovaj album “, poručio je Tibor o stvaranju novog albuma.

Album ”I na kopnu i na moru” sadržava čak 17 pjesama, a virtualno su podjeljeni u stranu A I B. Kompletan materijal je snimljen u svibnju i lipnju prošle godine u Philip Morris studiju u Zagrebu. Napisao ga je, aranžirao, snimio, odsvirao, otpjevao, editirao i producirao Tibor, uz nekoliko asistencija Davora Marinca i Ivane Žabkar. Ton majstor je bio Neven Marinac, a miksom i masteringom se pozabavio Domagoj Perišić. Prvi singl je bila pjesma “Vrati nas doma” s kojom je Tibor nastupio na Zagrebačkom festivalu, a nasljedila ju je “Rekao bih ti”. Paralelno s izlaskom albuma zaživjet će treći singl, “Ostajem s vragom kojeg bolje znam”.

Prije solo izdanja Tibor dovršio i treći album Silentea “Malo magle, malo mjesečine”: “Pokušat ću svirati paralelno jer su to dvije različite stvari, Silente pišemo ja i Insan, a on je veliki pjesnik kojeg ja ne mogu obuzdati. Kad radim sam, dopuštam si drugačije dubine i drugačije visine. Nadam se da ćete uživati i naći nešto u albumu nešto što ni ja nisam”, rekao je Tibor o radu na svom prvijencu.Objavljeno 25.03.2019.

Vremeplov

U svakom razgovoru vrlo sam iskrena i otvorena, stojim iza svojih stavova.
Marina Perazić