Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tko pjeva (na izborima) zlo ne misli...

Tko pjeva (na izborima) zlo ne misli...”Tko pjeva zlo ne misli” naziv je jednog od najgledanijih hrvatskih filmova u povijesti, podnaslovljen kao ”ljubavna komedija s pjevanjem” dobar je uvod u ”vruću” temu angažmana glazbenika u tekućim predizbornim političkim kampanjama. Političarima je posao da obećavaju, dokazuju i pokušaju osvojiti upravo vaš glas, a jedan od načina je i taj da angažiraju poznate face iz društvenog života.

Osim sportaša, trendsetera, poslovnih ljudi, u reklamne kampanje političkih stranaka u Hrvatskoj otpočetka su uključeni i glazbenici. Da se tu svašta događa kaže i činjenica da je prije nekoliko mjeseci Hrvatska glazbena unija kao krovna strukovna organizacija ”preporučila” svojim članovima da ne sviraju ”svim političarima”.

Možda naši glazbenici i nemaju zlih primisli kada zapjevaju na nekom od aktualnih predizbornih skupova ali da imaju zdravog smisla za računicu koja će im podebljati ionako vječito tanke budžete, ne treba dvojiti. Dio njih reći će da je to ”samo posao”, dio će izbjegavati odgovore, a manjina će svim srcem zapjevati jer se ne libe otkriti javnosti koju političku opciju u Hrvatskoj podržavaju.

Zanimljivo da rokere tradiocionalno vole u SDP-u dok su ostale političke stranke sklonije nešto mekšim i ”estradnijim” imenima. Za spomenuti SDP su sa riječke glazbene scene u posljednji nekoliko godina svirala jaka imena: Let3, Urban & 4, ENI i Belfast Food.

Kakvi god motivi i honorari bili, zanimljivo je pogledati listu svih izvođača koji sviraju na tekućim predizbornim skupovima za parlamentarne izbore u Hrvatskoj 2007. godine.

SDP: Let3, PipsChips&Videoclips, Majke, ENI, Dino Dvornik, Vatra, Novi Fosili, Belfast Food, Neno Belan & Fiumens, Đubrivo (Severina je ove godine izostala).

HDZ: Prljavo kazalište, Jacques Houdek, Dražen Žanko, Vanna, Slavonske lole, Nina Badrić i Miroslav Škoro, Mladen Grdović, Mate Mišo Kovač, Angelus i Hram.

IDS: Gustafi, Šajeta, Anelidi, Vesna Nežić-Ružić i Sergio Pavat, Lidija Percan i Coctails bend.

HSS-LS: Psihomodo pop, sestre Husar, Connect i Bolesna braća, Nered, Minea, Sandi, Baruni, Nered i Shorty.

HSP: Giuliano i Najbolji hrvatski tamburaši, Mate Bulić, Zlatni dukati (Thompson je ove godine izostao).

HNS: Massimo, Zdenka Kovačiček, Swingers.

SDSS: Marija Šerifović.

HSU: Stjepan Jimmy Stanić.

Da zaključimo. Neovisno o tome za koga vaši omiljeni i manje omiljeni glazbenici svirali na predizbornim skupovima, izađite na izbore i dajte svoj glas onome tko ga po vašem mišljenju zaslužuje.

ENI - ”Traži se dečko”Anton Cvijić

Objavljeno 23.11.2007.

Vremeplov

Ako ne vjeruješ da će se sunce dići, stani sam i pozdravi nadolazeću noć pri posljednjem svijetlu.
Chris Cornell