Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tko su kandidati za MTV nagrade!

Tko su kandidati za MTV nagrade!Predstavljamo vam popis od 30 izvođača, koji će se natjecati za nositelja prestižnog priznanja za najboljeg regionalnog izvođača na dodjeli europskih MTV nagrada O7.11.2 010.u Madridu.

Zagreb, 16. kolovoza 2010. - Regionalni MTV je 16.08., objavio popis 30 izvođača koji će se natjecati za nositelja prestižnog priznanja za najbolji regionalni bend na dodjeli europskih MTV nagrada koje će se održati 07.11.u Madridu.

Gledatelji MTV-ja i posjetitelji stranice www.mtv.com.hr imali su priliku dati svoje mišljenje koga bi voljeli vidjeti među finalistima za najboljeg regionalnog izvođača.

Uz prijedloge prethodnih dobitnika MTV Best Adria Act nagrade, kao i mišljenja nominiranih izvođača od prošle godine, MTV je odabrao 30 regionalnih izvođača koji su u konkurenciji za ulazak u finalni krug od 5 nominiranih, a samim tim i za titulu Best Adria Act 2010.

Iako su neki obožavatelji pomislili da se u prvoj fazi predlaganja izvođača radilo o glasovanju te da je bitno koliko je tko puta predložen, nužno je napomenuti da to nije bilo glasovanje niti je bio izbor za najbolju pjesmu, spot, najboljeg pjevača/pjevačicu…

Prilikom sastavljanja popisa nominiranih u obzir je uzeto još nekoliko čimbenika: ukupan uspjeh izvođača ili benda u prethodnoj godini, utjecaj koji su ostvarili na muzičku scenu što u zemlji iz koje potječu, što u regiji, kvaliteta koju izvođači posjeduju, kvaliteta videoprodukcije, koliko su izvođači popularni, koliko koncerata su imali tijekom godine, kakve su reakcije publike i kritike, kada su objavili posljednji album/singl/spot, broj pozitivnih objava koje su imali u medijima tijekom godine…

Počevši od 16.08. na stranici www.mtv.rcom.hr možete glasovati za svoje favorite. Na ponuđenom popisu izvođača možete izabrati samo 3 izvođača, a da biste glasovali potrebno se registrirati. Jedan registrirani korisnik može glasovati samo jednom. Glasovanje traje sve do 26.08. točno u podne.

Popis s 5 nominiranih izvođača za nagradu Best MTV Adira Act MTV će objaviti početkom rujna. Europska dodjela MTV nagrada (EMA) održat će se 07.11.u Madridu.

Na popisu su se našli izvođači koji su dobro poznati regionalnoj MTV publici, izvođači koje je MTV snažno podržao u zadnjih godinu dana jer vjeruje u njihovu kvalitetu i njihov potencijal. Zato evo popisa 30 bendova i izvođača koji su ušli u uži izbor natjecanja za MTV Best Adria Act 2010, poredanih prema abecednom redu:
BEI THE FISH
CONNECT
DAN D
DARKWOOD DUB
DUBIOZA KOLEKTIV
EDO MAAJKA
ELEMENTAL
GIBONNI
GRAMOPHONEDZIE
HYPNOTIZED
KANDA, KODŽA I NEBOJŠA
KAWASAKI 3P
KANDŽIJA
KIRIL
LAKA
LEELOOJAMAIS
LETU ŠTUKE
MURAT & JOSE BAND
MAGNIFICO
NEGATIV
RAMIREZ
S.A.R.S.
SEVDAH BABY
SVI NA POD
TBF
THE GRIPS
THE ORANGE STRIPS
VAN GOGH
VLADO GEORGIEV
ZEMLJA GRUVA

Objavljeno 18.08.2010.

Vremeplov

Rijetki su ljudi koji izdrže pa žive od alterantive, guraju svoju priču i zato takvi zaslužuju veliko poštovanje.
Milorad Milinković Debeli, intervju za RiRock.com