Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tko su The Chick Corea Elektric Band

Tko su The Chick Corea Elektric BandLegendarni sastav predvođen jednim od kultnih jazz pijanista, Chick Corea Elektric Band gostovati će u Kombank Areni u Beogradu, 01. 07. 2017. godine.

The Chick Corea Elektric Band čine - Chick Corea na klaviru, Dave Weckl na bubnjevima, John Patitucci na basu, Eric Marienthal na saksofonu, Frank Gambale na gitari.

Armando Anthony ”Chick” Corea (rođen 12. lipnja 1941) američki je jazz i fusion pijanist, klavijaturist i skladatelj.

Mnoge od njegovih skladbi smatraju se jazz standardima. Kao član benda Milesa Davisa kasnih šezdesetih godina, sudjelovao je u rođenju električnog jazz fusion pokreta. U 1970-ima je formirao Return To Forever. Zajedno s Herbie Hancockom, McCoyom Tynerom i Keithom Jarrettom opisan je kao jedan od glavnih glasova jazz glasovira koji se pojavljuju u razdoblju poslije Johna Coltranea.

Godine 1970. Corea je povremeno počeo raditi s vibrafonistom Garyom Burtonom, s kojim je snimio nekoliko albuma za ECM-u. Ponovo su djelovali 2006. godine na koncertnoj turneji.
Godine 1982. Corea je snimio album “The Meeting”, duet uživo s klasičnim pijanistom Friedrichom Guldom.

Tokom 1989. i 1991. Chick je imao bend pod nazivom The Akoustic Band s John Patitucciem na basu i Dave Wecklom na bubnjevima.

Također je sudjelovao i na albumu “The Minds” iz 1998. godine, u kojem su bili Gary Burton na vibrafonu, Pat Metheny na gitari, Dave Holland na basu i Roy Haynes na bubnjevima.
Godine 2008., treća verzija “Return to Forever” (Corea - klavijature, Stanley Clarke -bas, Lenny White- bubnjevi, Al Di Meola gitara) ponovno se okupila za svjetsku turneju. Reunion je dobio pozitivne recenzije iz većine jazz i mainstream publikacija.

Nova grupa, The 5 Peace Band, s gitaristom Johnom McLaughlinom, započela je svjetsku turneju u listopadu 2008. godine. Corea je prethodno radio s McLaughlinom u Davisovim bendovima kasnih 1960-ih, a bio je I deo i grupe muzičara koja je snimila Davisov album Bitches Brew.

Novi bend za 2013., Chick Corea & The Vigil, predstavio je Coreu zajedno s basistom Hadrienom Feraudom, Marcusom Gilmoreom na bubnjevima (noseći liniju jazza od svog djeda Roya Haynesa), saksofon, flautu i bas klarinet svirao je Tim Garland, a gitarist je bio Charlesa Altura.

Frank Gambale (rođen 22. prosinca 1958.) je australski jazz fusion gitarist. Realizirao je dvadeset albuma tijekom razdoblja od tri desetljeća, a poznat je kao virtuoz na gitari koji odlično barata suvremenim tehnikama iz svih muzičkih pravaca.

Gambale je diplomirao na Gitarskom institutu za tehnologiju u Hollywoodu, dobivši nagradu ”Student of the Year”.

Pored svojih albuma Gambale je također bio član jazz fusion benda Vital Information od 1988. godine. U bendu su također bili i klavijaturist Tom Coster, bubnjar Steve Smith i basist Baron Brown.

Frank Gambale svira svoj model gitare Carvin FG1.

Dave Weckl (rođen 8. siječnja 1960.) američki je jazz fusion bubnjar i vođa Dave Weckl benda. Bio je uključen u Modern Hall of Fame u 2000.

Diplomirao je na jazz studijima na Sveučilištu Bridgeport u Connecticutu. Počevši od New York fusion scene početkom 1980-ih, Weckl je uskoro započeo s radom s umjetnicima kao što su Paul Simon, Madonna, George Benson, Michel Camilo, Robert Plant i Anthony Jackson. Njegov najpoznatiji rani rad, međutim, gdje je popularnost cvjetala, bio je s Chick Corea Elektric Bandom od 1985. do 1991. godine.

Nakon napuštanja Corea benda, Weckl je radio kako studijski tako i koncertno s gitaristom Mike Sternom. Pod svojim imenom potpisao je deset albuma od 1990., od kojih je sedam potpisano kao Dave Weckl bend (ostalo je potpisano kao Dave Weckl).

John Patitucci (rođen 22. prosinca 1959.) američki je jazz basist. Kada je imao 12 godina kupio je svoj prvi bas i odlučio se za karijeru. Slušao je bas dionice u R & B pjesmama na radiju i djedovim jazz vinilima. Kako je i sam rekao u intervjuima na njega su utjecali radovi Petersona s Rayom Brownom kao i radovi Wes Montgomeryja s Ronom Carterom.

Krajem sedamdesetih godina studirao je akustični bas na San Franciscu državnom sveučilištu i State Universityu na Long Beachu. Započeo je svoju profesionalnu karijeru kada se preselio u Los Angeles 1980. godine i povezao se s Henryjem Mancinom, Daveom Grusinom i Tomom Scottom. Od sredine 1980-ih do sredine 1990-ih bio je član tri grupe koje je napravio Chick Corea: Electrik Band, akustični bend i kvartet.

Formirao je trio s Joeyjem Calderazzom i Peterom Erskineom, te kvartet s Vinniejem Colaiutom, Steveom Tavaglionom i Johnom Beasleyjem. U raznim varijantama svirao je i sa Herbie Hancockom, Wayneom Shorterom i Royjem Haynesom.

Bio je umjetnički ravnatelj bas kolektiva, škole za basiste u New Yorku, a bio je uključen u Thelonious Monk Institute of Jazz i Betty Carter Jazz Ahead kao dio sveučilišnog programa. Bio je profesor jazz studija na Gradskom fakultetu u New Yorku. U lipnju 2012. godine pokrenuo je Online Jazz Bass School. Imenovan je umjetnikom u rezidenciji na Berklee College of Music.

Eric Marienthal (rođen 13. prosinca 1957. ) dobitnik je nagrade Grammyja , u Los Angelesu. Suvremeni saksofonist najpoznatiji je po svom radu u jazzu, jazz fuzion, smooth jazz i pop žanrovima koji broji već 15 solo albuma.

Marienthal je u svojim intervjuima spomenuo da je njegov otac bio ljubitelj glazbe, osobito iz perioda 1940-ih i 1950-ih: Nat King Cole i Frank Sinatra te da je to jako utjecalo na njegovo opredjeljenje.

U početku je htio pokupiti trubu, ali ga je učitelj obeshrabrivao. Međutim, kako je Marienthal pokazivao sve veći interes za glazbu, otac mu je kupio saksofon od $ 400 marke Selmer i upisao ga u srednju školu Corona Del Mar. Tijekom svog školovanja, Marienthal je također naučio svirati gitaru (u osnovnoj školi), flautu, klarinet (u srednjoj školu) i klavir (na koledžu).
Marienthal je započeo svoju profesionalnu karijeru 1980. godine s poznatim New Orleansovim trubačem Al Hirtom. Nakon povratka u Los Angeles, Eric je postao član Chick Corea Elektric Band.

Marienthal je također napisao knjige za učenje sviranja saksofona: Sveobuhvatne jazz studije i vježbe, Ultimate Jazz Play Along i Glazbu Eric Marienthal kao i instruktivne video zapise u koje su uključeni i Play Sax od prvog dana, Modern Sax, a sve to u suradnji sa Warner Brothers Publikacijom.

U 2012, Marienthal je objavio album “It’s Love”, koji je producirao gitarist Chuck Loeb, koji se također pojavljuje na pjesmama. Studijski bend uključuje klavijaturista Russell Ferrantea, bubnjara Gary Novaka i basista Tim Lefebvrea.

Ova petorka pod nazivom The Chick Corea Elektric Band gostovati će u Kombank Areni u Beogradu, 01. 07. 2017. godine.

Ulaznice za ekskluzivni koncert ograničenog kapaciteta Chick Corea Elektric Banda su u prodaji: Parter 29e, Tribina 1 25e, Tribina 2 21e.

Objavljeno 24.06.2017.

Vremeplov

Uživao sam u svom životu dok nisam imao ništa… sviđa mi se ideja da budem sretan sa sobom.
Joey Ramone