Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tom Jones @ Beogradska Arena, petak 13. 11. 2009.

Tom Jones @ Beogradska Arena, petak 13. 11. 2009.Uh da je više ovakvih koncerata! – rečenica s kojom može započeti ovaj tekst. Ovakvu konstataciju mogli ste čuti poslije koncerta iz više izvora. Ljudi koji su napuštali Arenu nakon nastupa Tom Jonesa mogli su samo svom životu pripisati događaj zbog kojeg vrijedi živjeti.

Da tekst ne bi imao konotaciju prepiske drugih (tuđih) izveštaja (čitaj banalnih recenzija) autor ovog izveštaja napominje kako neće spominjati rasvjetu, dlake na grudima Tom Jonesa ili razdraganost kako kod izvođača tako i kod publike.

Predstavljajući novi album ”24 Hours” Tom Jones je otvorio koncert pjesmom ”Sugar Daddy”. Iako izvanredan album u njegovoj karijeri, ispoštovan s pet izvedenih kompozicija, ostao je blago u sjeni starih-novijih hitova.

U prvih 20 minuta ”Delilah” je odjeknula Arenom, da bi na sam spomen albuma ”Reload” publika ushićeno dočekala ”Mama Told Me Not To Come”, ”Burning Down The House” (pojačana vokalom djevojke iz benda).

Bilo je zanimljivo videti ljude u publici godina sličnih Tom Jonesu kako plešu i pjevaju uz ”Hard To Handle” što je nekima (djevojkama ili ženama) dalo povoda da po završetku kompozicije ”To Many Lovers” dobace koju Tom Jonesu na račun njegove seksipilnosti.

Džentlmenski prihvativši konverzaciju, našalivši se na svoj račun zbog svojih godina (69) Tom je dobio gromki aplauz u nizu gromkih aplauza poslije svake kompozicije. Od ponuđenih country kompozicija jedna je bila ”Green Grass Of Home”. ”Save The last Dance For Me” ili Burt Bacharackova ”Whats New Pussycat” su bile smirivanje pred furioznom ”She’s The Lady” koja je rifovski donjela hard rock konotaciju i uz sve pohvale osmočlanom bendu (sa 2 backing vokala) izbacila gitarstu u prvi plan.

Za kraj koncerta figurirale su ”You Can Leave Your Hat On”, ”If I Only Knew” (maestralno izvedena), ”Sex Bomb” (s nestrpljenjem dočekana), ”It’s Not Unussual”. Bis i nije bio klasičan. Poslije samo minute pauze ”Kiss” i ”Take Back To The Party” bile su posljednje u nizu izvedenih kompozicija. Skoro pa dva sata.

Tom je profesionalno komunicirao s publikom poslije svake druge ili treće pjesme. Publika počašćena pažnjom umjetnika ostala je dosljedna tradiciji Jonesovih koncerata – dio ženske odjeće je doletio na binu. Izrazivši želju da se ponovi ovakav događaj, rečenica koju svi umjetnici koriste kada se opraštaju na kraju koncerta, Tom je naklonom završio svoj nastup.

Jedno je definitivno, publika u Beogradskoj Areni (oko 8000 posjetitelja) je osvjetlila obraz, plesanjem, pjevanjem, pozitivnom energijom koja je bila prisutna,... Da li će Tom pamtiti Arenu na njemu je... Arena i publika u Areni je zapamtila nastup Tom Jonesa. Hvala Lupa Promotion koja je to uredila.

Ivica Stanković


Objavljeno 26.11.2009.

Vremeplov

Ako ti tvoja okolina ne dozvoljava da sanjaš, preseli se u onu u kojoj to možeš.
Billy Idol