Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tom Waits - Turneja ’’Glitter And Doom’’ u Europi

Tom Waits - Turneja ’’Glitter And Doom’’ u EuropiU lik Tom Waitsa nije potrebno čitatelja uvoditi opširno i detaljno. Na RiRock portalu već se našao jedan izvrstan članak koji ga opisuje kao baruna Munchausena suvremene glazbe. Waits je onaj koji izmišlja ogroman broj priča, i da, u njima pretjeruje, ali vas pritom ne odbija, nego jednom kad vas uvuče u svoj svijet pun prijetvornih stranaca sa džinom, Vermutom i recikliranim pričama, teško se odviknuti.

Njegovo najnedavnije djelo jest obogaćivanje ovogodišnje koncertne sezone svojom pojavom, koja ju već samim time čini uspješnom. Waits raj opisuje u svom lažnom intervjuu kojega je nedavno također objavio, kao boravak sa svojom ženom u nekakvom motelu sa toplom kavom, trgovinom starih ploča u blizini i autom parkiranim u blizini. Taj raj je zadnji put napustio prije dvije godine radi koncerata, a ove namjerava svojom ’’Glitter and Doom’’ turnejom zaprašiti i po Americi, ali i Europi. Naime, legendarnog beatnika, baruna i umjetnika imati ćemo u gradovima kao što su, nama najbliži Milano, ili možda Prag.

Kad bi Waitsa pitali ima li neke riječi upute kako živjeti, rekao bi nam da mu je njegov dobar prijatelj Jim Jarmusch rekao: ’’Brzo, jeftino, dobro – izaberi dvoje. Ako živiš brzo i jeftino, neće biti dobro. Živiš li jeftino i dobro, neće biti brzo. Na koncu, ako je brzo i dobro, neće biti jeftino.’’ Tako, dodala bih, izaberite dvoje i odlučite hoćete li dati novac za kartu da vidite Toma ili nećete.

Ništa što Waits radi nije obično i bez priče. Tako to nije bila ni press konferencija za novinare koju je sam snimio uz lažni zvuk sa gramofona i lažne bljeskalice. Cijeli tour po Americi najavio je kao dobro isplanirani put sa gradovima koji su poredani po točkama jednoga zviježđa, a njihova imena tvore akronim P.E.H.D.T.S.C.K.J.M.B.A. ,što znači, ako razmotrimo pobliže: ’’People envy happiness. Dogs, though, sense courage knowing jubilation means better assets.’’ Tko ne razumije može si sam prevesti po želji.

Europska turneja je također osmišljena tako da se na neki način bori protiv preprodavača karata. Tako će svatko moći kupiti do dvije karte na vlastito ime koje će i biti napisano na samoj karti te će biti potrebno imati sa sobom nekakav dokaz identiteta koji ima i sliku na sebi te će se jedino tako moći ući.

Treba još spomenuti ljude koje je Tom najavio nositi sa sobom na stejdž. To su Larry Taylor na basu, Patrick Warren na klavijaturama, Omar Torrez na gitari, Vincent Henry na drvenim puhačkim, and Casey Waits na bubnjevima. Kako je Waits opisao u onom istom lažnom intervjuu sa samim sobom, sviraju preciznošću trkaćeg automobila.

Vama kao publici preostaje još otkriti uzorak i točke zviježđa te poredak slova i akronim sastavljen od europskih gradova koristeći sljedeću tablicu:

12. srpnja - SAN SEBASTIAN, Španjolska - Auditorium Kursaal
14. i 15. srpnja - BARCELONA, Španjolska - Auditorium Forum
17.,18. i 19. srpnja – MILANO, Italija - Teatro Degli Arcimboldi
21. i 22. srpnja - PRAG, Češka - KCP
24. i 25. srpnja - PARIZ, Francuska - Grand Rex
27. i 28. srpnja - EDINBURGH, Škotska - Playhouse
30. i 31. srpnja i 1. kolovoza - DUBLIN, Irska - The Ratcellar, Phoenix Park


Tko pogodi, dobije besplatnu kartu. Ne...

’’Glitter and Doom’’ - Konferencija za novinareCheshire Kath

Objavljeno 16.06.2008.

Vremeplov

Danas svi pričaju kako su nekada rockeri htjeli rušiti ne znam što, a zapravo smo svi bili mladi i ludi i bilo je normalno biti protiv svega. Nije li to zadaća mladosti?
Igor Modrić, riječki redatelj