Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tommy Emmanuel @ Beograd - Šarmantno od samog starta

Tommy Emmanuel @ Beograd - Šarmantno od samog startaTommy Emmanuel je, gostujući po 4. put u Beogradu oduševio sve prisutne svojom virtuoznošću. Jedinstveni finger style je mnoge u publici ostavio bez daha.

Kada bi se recenzija nastavila u ovakvom stilu otišlo bi se u nepotrebno korištenje riječi kakve koriste ”recenzenti” koji ne poznaju materiju o kojoj pišu. Naime, kraći izveštaj bi bio: prisutni posjetioci koji su ispunili Dom Sindikata su mogli sudjelovati u gitarskim bravurama legendarnog australijanca, čarobnjaka gitare.

”Tamna” strana priče je što Tommy dolazi po četvrti put umjesto što bi se mogao dovesti netko drugi, peti. Još ”tamnija” strana priče je što se u publici moglo vidjeti dosta afirmiranih i lokalnih gitar heroja grada Beograda koji Tommyju nisi ni do koljena. ”Svijetla” strana ove sage je što ih ovom prilikom spominjem s jednim od najboljih gitarista.

U nešto preko dva sata koncerta obožavatelji tj. prisutni na koncertu Tommyja Emmanuela dobili su r’n’r standard ”Johnny Be Good” odsviran lijevom rukom gdje desna grebe po gitari u ritmu.
”House Of The Rising Sun” je jazzirano odsvirana i otpjevana u stilu Leonarda Cohena.

Komunikativan i otvoren za konverzaciju posvetio je pjesmu ”Over The Rainbow” nedavno preminulom Les Paulu za kojega je rekao da mu je bio kao otac i da mu nedostaje.

Ništa bez The Beatlesa: od ”Here Comes the Sun”, preko ”Day Tripper” do ”Lady Madoonae”. ”Amazing Grace” uvijek prisutna na nastupima Tommyja ustupila je mjesto Henry Mancinijevoj ”Moon River”.

Kako pamti nastupe u Beogradu i gostoprimstvo publike koja je i ovog puta bila na visini zadatka (nisu se štedili dlanovi), beogradska publika je dobila na poklon pjesmu ”Only”, s albuma ”Questions”.

Numera ”Initiations” je bila pun pogodak na samom finišu jer je proizvela ovacije kakve rijetko čujete na koncertima, a koje je Tommy profesionalno i dobroćudno primio.

Kraj koncerta je odsvirao sa svojim gostima koji su otvorili večer u Domu Sindikata. 20. 11. Irski sastav Máirtín O’Connor Band je u oko 20 minuta ponudio irski folk koji je lijepo prihvaćen kod publike. Máirtín O’Connor je inače jedan od tvoraca čuvenog Riverdance projekta.

Kao gost na koncertu pojavio se na bini Đorđe Stijepovic, kontrabasist iz Beograda koji živi i radi u Americi.

Tommy je ostavio u naslijeđe još jedan, jači nego treći nastup, koncert za pamćenje. Najavio je svoj novi album koji završava u Nashvilleu, ostavio previše pozitivne energije a Guitar Art Festival je njegovim nastupom najavio redovno održavanje po 11 put početkom sljedeće godine gdje će nastupiti Paco de Lucia (po 4. ili 5 put – nebitno, uvijek je i kod Paca kao i kod Tommyja bilo biti počašćen slušati i gledati ga).

Ivica Stanković

Vremeplov

Mislim da nije dobro kad osoba ima stav da je potrebno biti bogat kako bi imala samopoštovanja.
Tom Petty