Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tony Buck i Gianni Gebbia u Močvari

Tony Buck i Gianni Gebbia u MočvariUdaraljkaš kultne jazz grupe The Necks večeras nastupa u zagrebačkoj Močvari s novim projektom...

Australska grupa The Necks sigurno je jedan od najznačajnijih izvođača posljednjih 30-ak godina. Oni su svojedobno često gostovali u Zagrebu i u pravilu odrađivali rasprodane koncerte, a sada u Močvaru dolazi njihov udaraljkaš Tony Buck s novim projektom u kojem surađuje s talijanskim glazbenikom Giannijem Gebbijom.

Sve ono što krasi The Necks, avangardni jazz u kombinaciji s eksperimentalnom, minimalističkom glazbom, ali i krautrockom, važi i za solo rad Tonyja Bucka. Iako je on s The Necksima objavio ogroman broj izdanja, i dalje ima snage i energije za rad na drugim projektima. Uostalom, to vrijedi i za preostali dvojac The Necksa, Chrisa Abrahamsa i Lloyda Swandona – njih trojica su ukupno snimili više od 300 albuma…

Sličan je i Gianni Gebbia. Ovaj talijanski saksofonist i flautist godinama je radio i snimao s raznim projektima, a na glasu je kao jedan od značajnijih talijanskih jazz glazbenika posljednjih 30-ak godina. U posljednje vrijeme rado snima glazbu inspiriranu srednjovjekovnom i renesansnom glazbom, a saksofon i flautu često zamjenjuje nekim tradicijskim puhačkim instrumentima.

Buck i Gebbia dolaze u Zagreb promovirati svoj prošlogodišnji album pod nazivom “The Fruitful Darkness”. Za taj materijal su sami rekli kako je inspiriran raznim utjecajima, ali prevagnuli su Gebbijini interesi za srednjovjekovnom i renesansnom glazbom. Album nosi impresivna, 32 minute duga skladba “The Lorrain’s Mirror Suite”, na coveru je motiv Caravaggiove slike “Marta i Marija Magdalena”, a sve zajedno će uživo donijeti pravi užitak ljubiteljima jazza.

Objavljeno 13.04.2023.

Vremeplov

Vjernik sam. Ne idem u crkvu. Ne pripadam niti jednoj određenoj religiji, ali vjerujem u Boga. Ne bih mogao pisati ono o čemu pišem i biti kreativan bez određenog oblika vjerovanja.
Nick Cave