Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Trail Of Dead stižu

Trail Of Dead stižuTrail Of Dead, američki prog rock /post hardcore kvartet s kultnim statusom, nastupit će u TvornicI kulture u srijedu, 10. lipnja.

Trail Of Dead (ranije znani po dužem imenu …And You Will Know Us By The Trail Of Dead) u Zagreb dolaze u sklopu promocije zadnjeg studijskog uratka ”IX”, koji je njihovo deveto izdanje. Potvrda bendu koji je već 2 desetljeća na sceni svakako dolazi u obliku punog koncertnog rasporeda, tako u Zagreb dolaze nakon nastupa u Barceloni, Madridu, Londonu ili pak Bristolu, a potvrđena je i ljetna turneja po Australiji.

Najnoviji uradak “IX” je album koji ujedinjuje post hardcore korijene benda s novim art rock ambicijama, te se ubraja u njihove najbolje radove. Dodani su mu politički angažirani tekstovi, a ocrtava punk energiju koju bend posjeduje, kao i rock orijentirane strukture pjesama, te fascinaciju raskošnim gitarama što je vidljivo na drugom dijelu albuma “Tao of the Dead Pt III”.

U tom radnom i kreativnom ozračju Trail Of Dead donose svoj poznati kontrolirani kaos na pozornicu Velikog pogona Tvornice, a bit će to prilika i čuti neke najbolje stvari iz njihove dugogodišnje karijere koja traje već 20 godina.

Trail Of Dead (prije znani kao …And You Will Know Us By The Trail Of Dead) osnovali su početkom 90-ih multiinstrumentalisti Jason Reece i Conrad Keely koji i danas čine kičmu benda. Prvo izdanje datira im iz 1995., ali tek s objavama albuma “AYWKUBTTOD” i “Madonna” krajem desetljeća započinju ozbiljnije s turnejama po SAD-u.

Njihovi divlji i eksplozivni nastupi brzo osvajaju pažnju publike, ali i drugih diskografa, pa ubrzo potpisuju za veliki Interscope Records za koji su objavili ukupno tri albuma i tri EP-a. Onaj najznačajniji, koji ih je lansirao među najatraktivnije nove bendove i priskrbio ocjenu 10 na Pitchforku objavljen je 26. veljače 2002. godine. “Source Tags & Codes” još uvijek se smatra njihovim najvećim djelom, od kritike nazvan “jednim od epskih indie rock albuma”.

Njihovo posljednje izdanje za Interscope, “So Divided”, koncertno su promovirali i u zagrebačkom Pauku, a nakon te europske turneje bend je raskinuo ugovor. U godinama koje su sljedile Trail Of Dead objavili su četiri albuma od kojih su prva dva, “The Century Of Self” i “Tao Of The Dead”, označavali povratak u formu, a posljednja dva, “Lost Songs” i “IX”, nove vrhunce koji spadaju među njihove najbolje radove.

Kao predgrupa će nastupiti jedan od najzanimljivijih mlađih kanadskih bendova, alt rock šestorka Your Favorite Enemies. Kroz svoje rad skupili su sljedbenike iz raznih žanrova, a u njihovom radu se osjeti utjecaj noise, post-punk, psych, shoegaze i prog rock žanrova.

Uz njih zasvirat će I zagrebački noise rock bend Brut. Dosad su objavili dva EPa, od kojih je prvi producirao Mark Mrakovčić, a drugi Leonard Klaić. Ovaj drugi, objavljen u prosincu 2014. Pod nazivom “Prosidba” sadrži pet tematskih pjesama povezanih u cjelinu.


Organizirator koncerta je Tvornica kulture.

Ulaznice su u prodaji po 80 kn, a na dan koncerta mogu se kupiti za 100 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
www.entrio.hrObjavljeno 08.06.2015.

Vremeplov

Ja sam zadovoljna... nekad stane, nekad krene, nekad bolje, nekad lošije...
Ivanka Mazurkijević (Stampedo)