Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Triggerfinger - Novi singl pred zagrebački nastup

Triggerfinger - Novi singl pred zagrebački nastupBelgijski rock trio Triggerfinger dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u sklopu velike europske turneje na kojoj promoviraju zadnji album ”By Absence of the Sun”. Premijerni nastup jednog od trenutno najvećih belgijskih bendova održat će se u četvrtak 20. studenog.

Najnovije studijsko izdanje ”By Absence of the Sun”, objavljeno ove godine, uradak je na kojem rock trojac, ogoljen na vokal, bass, gitaru i bubnjeve, kroz glazbu zaziva duh sedamdesetih, portretira blues, glam i buku. Kako sami kažu, zadnji album je najkompleksniji, najuzbudljiviji i najopasniji uradak dosadašnje karijere. S njega je nedavno skinut singl ”Off The Rack” na kojem grandiozni rock band pokazuje nježniju stranu.

Triggerfinger su proboj na scenu počeli s istoimenim debitantskih albumom iz 2004. godine, a njihov zvuk odmah je uspoređen s Queens Of the Stone Age i Led Zeppelinom. Uslijedili su studijski uratci ”What Grabs Ya” iz 2008. i ”All This Dancin’ Around” iz 2010. godine koji su učvrstili popularnost benda u rodnoj Belgiji, ali i Nizozemskoj. No, nitko nije mogao predvidjeti koji će uspjeh Triggerfinger postići s obradom pjesme Lykke Li ”I Follow Rivers” koja je postala radijski hit i zasjela na prva mjesta top lista u Belgiji i Nizozemskoj. Bend se tako otisnuo na uspješnu europsku turneju, nakon koje su se povukli i počeli raditi na novim stvarima pretočenima u zadnji album.

Triggerfinger su se i ovoga puta otisnuli na veliku europsku turneju i odradit će 50 nastupa u 14 zemalja. Čini se da nema stajanja, nakon završene turneje po Francuskoj i mini turneje po Španjolskoj, na red dolazi i Njemačka, Slovenija, Češka, Austrija, pa i Hrvatska gdje je postaja zagrebačka Tvornica kulture.

Ulaznice su u pretprodaji po 50 kn, dok će im cijena na dan koncerta iznositi 70 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Entrio prodajna mjesta I www.entrio.hr
Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Objavljeno 12.11.2014.

Vremeplov

Coutry glazba je jednostavna - tri akorda i istina.
Harlan Howard