Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Trostruko vinilno izdanje Iron Maidena povodom 40. obljetnice

Trostruko vinilno izdanje Iron Maidena povodom 40. obljetniceLegendarni britanski heavy metal sastav, Iron Maiden, 18. studenog 2022. godine objavljuje trostruko crno vinilno izdanje u čast 40. obljetnice njihovog trećeg studijskog albuma ”The Number Of The Beast”.

U ovaj novi vinilni paket uključen je i ”Beast Over Hammersmith” sada službeno dostupan po prvi put na dvostrukom vinilu. Izdanje sadrži live koncert sa sada već legendarnog Hammersmith Odeon London showa iz ožujka 1982. sa svjetske turneje Beast On The Road. S druge strane, album ”The Number Of The Beast” ujedno je i prvo izdanje benda s Bruceom Dickinsonom na vokalu i posljednje s bubnjarom Cliverom Burrom. Iron Maiden su s ovim izdanjem, koje sadrži ogromne hitove, postigli komercijalniji uspjeh te je riječ o primjerku koji je svakako jedno od neizostavnih izdanja svakog pravog metal fana.

Novi vinilni paket sadrži ekskluzivne bilješke koje je napisao osnivač i basist Maidena, Steve Harris, kao i restaurirane i proširene naslovnice preuzete s CD formata Beast Over Hammersmith, prethodno dostupnog samo u limitiranog izdanju Eddie’s Archive boxseta izvorno izdanog 2002. godine.

“Na ovom vinilnom izdanju imali smo priliku po prvi put staviti ’Total Eclipse’ na mjesto koje joj pripada na albumu. Razlog zašto se isprva nije našla ondje je taj što je bila luda žurba kada smo završavali album. Morali smo objaviti ’Run to the Hills’ prije turneje i imali smo prostora za samo jednu pjesmu na B-strani. Dvoumili smo se između ’Gangland’ i ’Total Eclipse’ i jednostavno smo odabrali krivu! Mislim da je ’Total Eclipse’ jača pjesma i album bi bio jači da se našla gore” komentirao je Steve Harris.

Objavljeno 25.10.2022.

Vremeplov

Rock ideologija je ispala jedna velika prevara koja se sad samo završava u tome da se vjeruje da je moguće nostalgiju estetizirati kroz sjećanja onovremenih prvoboraca koji sad pokušavaju da to svoje sjećanje kapitaliziraju nekakvim knjigama, reminiscencijama sebi i vlastitim vremenima.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com