Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U prodaji: Bob Dylan The Basement Tapes

U prodaji: Bob Dylan The Basement TapesU prodaji je novo izdanje Boba Dylana: Bob Dylan The Basement Tapes: The Bootleg Series Vol. 11 (Columbia Records/Legacy Recordings/Menart).

Albumi su dostupni na dva bogato opremljena izdanja: dvostruko The Basement Tapes Raw: The Bootleg Series Vol. 11 koje uključuje odabrane vrhunce sa šesterostrukog CD-a The Basement Tapes Complete. U Hrvatskoj je trenutačno dostupno samo dvostruko CD izdanje, a šesterostruko će biti uskoro.

Albumi uključuju originalne snimke od kojih su mnoge nađene tek nedavno. Ovo povijesno izdanje je kronika legendarnog snimanja Boba Dylana i njegovog banda iz 1967. godine.

Nakon oporavka od teške prometne nesreće 1966, Dylan se prvi puta 1967. ponovno udobno glazbeno smjestio u malom podrumu kuće u New Yorku. Ondje su bili i Robbie Robertson, Rick Danko, Richard Manuel, Garth Hudson i kasnije, Levon Helm, te je nastao sastav Bob Dylan and The Band. Snimili su stotine raznolikih pjesma u nekoliko mjeseci. Ondje su nastali i klasici: ”I Shall Be Released,” ”The Mighty Quinn,” ”This Wheel’s On Fire” and ”You Ain’t Going Nowhere.”

Album ”The Basement Tapes” objavljen je 1975. , ali obožavatelji su se pitali je li to uistinu sve što je tada snimljeno.

Garth Hudson i kanadski glazbeni arhivar/producent Jan Haust pobrinuli su se da na Complete izdanju prvi put i kad budu objavljene sve originalne i sačuvane snimke s tog sessiona.

Objavljeno 10.11.2014.

Vremeplov

Riječi mogu biti vrlo moćne. Mislim da su - teške.
Brian Ferry