Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U prodaji: Bob Dylan The Basement Tapes

U prodaji: Bob Dylan The Basement TapesU prodaji je novo izdanje Boba Dylana: Bob Dylan The Basement Tapes: The Bootleg Series Vol. 11 (Columbia Records/Legacy Recordings/Menart).

Albumi su dostupni na dva bogato opremljena izdanja: dvostruko The Basement Tapes Raw: The Bootleg Series Vol. 11 koje uključuje odabrane vrhunce sa šesterostrukog CD-a The Basement Tapes Complete. U Hrvatskoj je trenutačno dostupno samo dvostruko CD izdanje, a šesterostruko će biti uskoro.

Albumi uključuju originalne snimke od kojih su mnoge nađene tek nedavno. Ovo povijesno izdanje je kronika legendarnog snimanja Boba Dylana i njegovog banda iz 1967. godine.

Nakon oporavka od teške prometne nesreće 1966, Dylan se prvi puta 1967. ponovno udobno glazbeno smjestio u malom podrumu kuće u New Yorku. Ondje su bili i Robbie Robertson, Rick Danko, Richard Manuel, Garth Hudson i kasnije, Levon Helm, te je nastao sastav Bob Dylan and The Band. Snimili su stotine raznolikih pjesma u nekoliko mjeseci. Ondje su nastali i klasici: ”I Shall Be Released,” ”The Mighty Quinn,” ”This Wheel’s On Fire” and ”You Ain’t Going Nowhere.”

Album ”The Basement Tapes” objavljen je 1975. , ali obožavatelji su se pitali je li to uistinu sve što je tada snimljeno.

Garth Hudson i kanadski glazbeni arhivar/producent Jan Haust pobrinuli su se da na Complete izdanju prvi put i kad budu objavljene sve originalne i sačuvane snimke s tog sessiona.

Objavljeno 10.11.2014.

Vremeplov

Da li sam bio kod psihijatra? Ne, mada sam siguran da me smatraju zanimljivim slučajem. Kad god ih slučajno sretnem postavljaju mi mnoga pitanja.

Neil Young