Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U2 @ London

U2 @ LondonU2 su koncert održan 15. kolovoza u Londonu posvetili osuđenoj Burmanskoj leaderici Aung San Suu nakon što je njen pritvor nedavno produžen.

Ova dublinska četvorka žestoko se zalagala za njeno oslobađanje zadnjih 9 godina, te su joj također posvetili Gramyjem ovjenčan singl ‘Walk On’ sa svojeg albuma ’All That You Can’t Leave Behind’ iz 2000.g.

Gdja Suu Kyi pobijedila je na burmanskim izborima 1990. g. sa svojom nacionalnom demokratskom ligom, međutim, nikad joj nije dozvoljeno da preuzme vlast, nego je još od tada u kućnom pritvoru.

Iako je trebala biti oslobođena, njezina je kazna produžena za idućih 18 mjeseci, prošloga tjedna, kada je dopustila amerikancu Johnu Yettawu, da uđe u njenu kuću na jezeru do koje je nepozvan doplivao, te ju je to spriječilo da sudjeluje u izborima koji će se održati 2010.godine.

U2-ov frotman Bono rekao je gomili od 88,000 ljudi koja se okupila druge večeri njihove 360° Tourneje u Velikoj Britaniji, na Wembley stadionu, kako “Ova iznimna žena provodi godine u kućnom pritvoru iako je njen jedini zločin što bi mogla osvojiti izbore, izađe li na njih.”

“Njeno je ime Aung San Suu Kyi. Šaljem molitve iz Londona u Burmu za njenu sigurnost.”

Zatim je pjevač naložio publici da stave maske sa likom ove pro-demokratske leaderice, koje su im podijeljene tijekom koncerta, upravo u trenutku kada je bend započeo svirati ‘Walk On’ a volonteri izašli na pozornicu sa maskama njenog lika na licu.

Bend je održao dvosatni koncert pod divovskom ‘kandžom’, svirajući svoje najpoznatije hitove kao i sedam stvari sa novog albuma nazvanog ’No Line On The Horizon’, uključujući i electro-verziju stvari ’I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight’.

U2 je podsjetio na neke stare klasike poput ’The Unforgettable Fire’ koji su tek nedavno ponovo izveli u sklopu svjetske turneje, po prvi put nakon 20 godina, te ‘Ultraviolet (Light My Way), za vrijeme koje je Bono ispaljivao crvene laserske zrake iz jakne.

Kasnije se zaorilo iz publike dok je cijeli stadion pjevao ’I Still Haven’t Found What I’m Looking For’ i ’Pride (In The Name Of Love).

Bono je pokazao mladenačku formu tijekom cijelog koncerta kada je izvodio i djeliće tuđih stvari poput Rolling Stonesa, Frankie Goes To Hollywood, The Beatlesa, Led Zeppelina te Black Grapea.

Također se je zahvalio Londonu u nekoliko navrata, šaleći se: “Ako vam zatreba nađa ‘kandža’ za potrebe Olimpijskh Igara, nagodit ćemo se nakon što turneja završi”
Bend je dovršio show žestokom verzijom ‘One’ te je Bono još jednom pozvao fanove da upale upaljače i svjetlima sa svojih mobitela osvijetle stadion za završnu ‘Moment Of Surrender’.

Objavljeno 23.08.2009.

Vremeplov

Kada riječi utihnu glazba govori.
Hans Christian Andersen