Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U2 nastupa na MTV EMA

U2 nastupa na MTV EMAMTV s velikim zadovoljstvom najavljuje da će U2, jedan od najvećih rock bendova svih vremena, nastupiti na 2014 MTV EMA!

Ovo će biti četvrti put da slavni Irci izvode svoje hitove na MTV EMA pozornici. Ostali su zapamćeni njihovi moćni nastupi iz Rotterdama 1997. godine kada su izveli “Pop Muzik / Mofo”, izvođenje pjesme “Beautiful Day” tri godine kasnije, u Stockholmu 2000., a možda jedan od najboljih EMA momenata ikada je svakako njihov nastup iz 2009. godine kada su izveli medley “One / Magnificent” i “Sunday Bloody Sunday” s Jay Z-jem u Berlinu ispred Branderburških vrata.

Kakav spektakl su spremili za 20. jubilarnu dodjelu europskih MTV glazbenih nagrada pogledajte uživo u nedjelju, 9. studenoga. Prijenos s crvenog tepiha u Glasgowu počinje u 20:00, dok je prijenos ceremonije dodjele nagrada na programu MTV-ja od 21:00.

Kao što je ranije objavljeno, voditeljica 2014 MTV EMA bit će hip hop zvijezda Nicki Minaj, a nastupaju Enrique Iglesias, Calvin Harris, Charli XCX, Kiesza, Royal Blood, Ariana Grande, Ed Sheeran. Ovogodišnji dobitnik “Global Icon” nagrade je britanska rock legenda Ozzy Osbourne.

Katy Perry vodi u utrci s nominacijama u sedam kategorija, a u stopu je slijedi Ariana Grande, nominirana u šest kategorija. Pharrell Williams i 5 Seconds of Summer bore se za po pet nagrada. One Direction, Nicki Minaj, Iggy Azalea, Eminem, Sam Smith i Kiesza nominirani su sa po četiri MTV EMA nagrade.

Glasanje u svim 2014 MTV EMA kategorijama traje do 8. studenoga u 23:59 na mtvema.com.

Objavljeno 10.11.2014.

Vremeplov

Volim Rijeku i rado i često dolazim u vaš grad jer mi je Rijeka jedan od najdražih i najživahnijih gradova u Hrvatskoj. Ne samo zbog jako aktivne i atraktivne glazbene, pogotovo rock scene i drugih kulturnih zbivanja, što je jako interesantna stvar za svakog novinara koji se bavi glazbom, nego i zbog duha stanovništva koji meni izuzetno odgovara. Rijeka je jedini grad, ne samo u Hrvatskoj, koja je artikulitrala rock kao gradski brand, kao dio gradskog identiteta.
Ante Batinović, novinar i glazbeni kritičar