Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U2 obaraju rekord za rekordom

U2 obaraju rekord za rekordomIako smo do sada u više navrata izvještavali o zbivanjima vezanima za turneju 360° skupine U2 mislimo da je dobro vrijeme da slovima i brojkama prenesemo njihove uspjehe pa čak i rekorde koje su posatvili ovom turnejom.

Od datuma objavljivanja početka turneje grupe U2 pa do kraja prodaje ulaznica za koncert u Los Angelesu koja je počela u ponedjeljak ujutro u samo jednom danu prodalo 450.000 ulaznica, U2 360° turneja premašila je nevjerojatnih 2,5 milijuna prodanih ulaznica u Evropi i Sjevernoj Americi.

Promotor turneje, Live Nation objavio je da je koncert na stadionu ”Rose Bowl” rasprodan u rekordnom roku od kad je 90.000 ulaznica pušteno u prodaju. Time je ovaj koncert postao najbrže prodavani koncert U2 360° turneje, ali i najveći koncert u povijesti stadiona ”Rose Bowl”.

Kad su ulaznice za prve koncerte sjevernoameričkog dijela turneje puštene u prodaju postavljen je rekord u broju rasprodanih koncerata u jednom danu. Riječ je koncertima u New Yorku (82.000 prodanih ulaznica), Bostonu (72.000) i Chicagu (65.000), a trend se nastavio kad je i drugi, konačni koncert na njujorškom stadionu ”Giant” rasprodat u samo nekoliko minuta čime je broj prodanih ulaznica za ovaj koncert narastao na 164.000.

U Washingtonu je prodaja u samo nekoliko sati brzo prešla brojku od 60.000, dok je drugi koncert u Chicagu rasprodao dodatnih 60.000 ulaznica. Munjevita prodaja ulaznica nastavila se i u kanadi pa su u Vankuveru prodali 57.000 ulaznica.

Koncerti u Atlanti, Tampi i Bostonu podigli su broj prodanih ulaznica na čak 450.000.
Prodaja ulaznica za evropski dio turneje je također bila rekordna. Svih 160.000 ulaznica za dva koncerta u dablinskom Croke parku prodane su za samo 40 minuta što je rezultiralo dodavanjem trećeg koncerta.

Prodaja u Gothenburgu i Amsterdamu bila je toliko brza da su i ulaznice za drugi koncert u tim gradovima planule u par sati.

Ulaznice za koncert kojim započinje U2 360° turneja u Barceloni rasprodane su u rekordnih 54 minute čime je upravo taj koncert postao najbrže prodati koncert u povijesti pop glazbe u Španjolskoj.

Kod nas je situacija bila jednaka te je u Zagrebu prodaja ulaznica za dva stadionska koncerta srušila sve prethodne rekorde prodaje ulaznica u Hrvatskoj.

Objavljeno 21.04.2009.

Vremeplov

Volim ”male” ljude i smatram da nikada ne treba ljude razlikovati prema tome tko što radi. Jednom sam se usred noći našao na pljusku sam s neispravnim autom. I odjednom su se stvorili djelatnici riječke Čistoće i pomogli mi odgurati auto. Nemojte nikada razlikovati ljude s obzirom na znanje ili titulu jer svi smo mi - samo ljudi.
Ljubo Kostić, riječki odvjetnik