Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Van Gogh svira u Zagrebu!

Van Gogh svira u Zagrebu!Koncerti u travnju započet će gostovanjem jednog od najvažnijih srpskih rock bendova posljednjih 20tak godina – sjajnog Van Gogha u zagrebačkoj Tvornici kulture 05. 042013.

Van Gogh su osnovani davne 1986. kad su objavili prvi album, ali krajem 80tih staju s radom. U ponešto promjenjenoj postavi nastavljaju već početkom 90tih, a prvi veći uspjeh ostvaruju albumom “Hodi” 1996. godine. Upravo tim albumom i pripadajućim videospotovima bitno su podigli produkcijski nivo dotad uobičajan za rock bendove ove regije.

Ta “skolnost” perfekcionizmu i pomicanju granica brzo je postala njihova prepoznatljiva karakteristika. Slično je bilo i 2001. s live albumom “Happy New Ear”, multimedijalnim izdanjem snimljenim na brojnim koncertima u Srbiji i inozemstvu na kojem je bend otvorio novo poglavlje u vizualnoj komunikaciji s publikom. Velik uspjeh zabilježio je i sljedeći album – “Dr Under” predstavljen na originalne načine medijima i publici, praćen sjajnim dokumentarnim filmovima i prvi prekooceanskim koncertima Van Gogha. Grupa je tada odsvirala svoju premijernu turneju po Kanadi I SAD-u.

U svibnju 2006. Bend objavljuje album “Kolo” nakon kojeg svira više od 100 koncerata osvaja MTV-jevu nagradnu za Best Adria Act i nastupa na već spomenutom koncertu u Areni.

Tijekom 2011. godine Van Gogh radi svoj prvi veliki diskografski korak u Hrvatskoj kada Croatia Records objavljuje kompilaciju najvećih hitova nazvanu “Total”.

Objavljeno 22.03.2013.

Vremeplov

Moj najdraži urednički rad bio je upravo u ”Valu”. Tamo sam našao ekipu srodnih duša i s guštom smo radili te novine. Dao sam toj ekipi dio zanata, ali i veliki dio srca. ”Valu” sam pak nadjenuo ime, i danas mislim da je bilo dobro...
Mišo Cvijanović Cvijo, novinar i kolumnist (Novi list)