Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vanessa Mae – Sirena žica

Vanessa Mae – Sirena žica Nekada poznata kao ”čudo od djeteta” a sada atraktivna violinistica koja zrači svojom pojavom i izvođenjem jedinstvenog spoja klasike i tehno muzike, Vanessa Mae nastupiti će u Beogradskoj areni 27.02.2011.

Hendriks na violini, Oluja na svijetskoj turneji, Sirena žica, Rock superstar na violini, samo su neki od naslova koji prate pojavljivanje Vanesse Mae.

Ova karizmatična, seksi umjetnica muzičke granice pomaknula je kada je imala samo 16 godina objavljivanjem svog prvog „pop” albuma „Violin Player” ne samo načinom sviranja formirajući neuobičajen miks klasičnog, pop, xez i tehno zvuka već i svojim scenskim izgledom. Njena „obrada” čuvene Bachove „Tokate i fuge” u de molu i dalje je rado slušana i često kopirana.

Rođena je u Singapuru 27. 10. 1978. godine a s tri godine se s majkom seli u London gdje i dalje živi. Kao „čudo od djeteta” Vanessa Mae je prvi solistički koncert imala već s devet godina a u desetoj je nastupila i sa simfonijskim orkestrom. Počela je prvo s tri godine svirati klavir a violinu s pet godina.

Već do svoje 13 godine imala je tri objavljena albuma s klasičnim kompozicijama i bila poznata u Britaniji nastupajući u brojnim televizijskim emisijama. Ušla je u knjigu Ginissovih rekorda kao najmlađi instrumentalist koji je snimio violinske koncerta i Beethovena i Čajkovskog.

S pubertetom počinje napuštati tradicionalne klasične utjecaje i 1996. godine objavljuje svoj prvi „pop” album na kome radi i kao kompozitor i kao instrumentalist. 1997. surađuje sa Janet Jackson a 1998. godine nastupa na Evroviziji u Birmingemu.

Svojom karizmom, stilom oblačenja i atraktivnim nastupima kao i kompozicijama, brzo je očarala publiku izdvojivši se od tipičnih „klasičnih” izvođača. Album „Violin Player” počela je raditi sa četrnaest godina a odmah po objavljivanju, našao se na top listama u više od dvadeset zemalja.

Za BRIT nagradu za „najboljeg ženskog izvođača” nominirana je već 1996. godine i time dobila titulu prvog instrumentaliste i klasičnog muzičara koji je ušao u izbor za ovu isključivo mainstream pop nagradu.

U travnju 2006. godine, Vanessa se našla na listi najbogatijih mladih izvođača sa zaradom od preko 32 milijuna funti od koncerata i prodaje 10 milijuna albuma širom svijeta čime se rijetko koji violinista može pohvaliti.

Vanessa je do sada objavila brojne klasične i pop albume a nedavno je izdala ”Best of Vanessa-Mae” kolekciju koja uključuje i nikada ranije objavljenu pjesmu ”Art of War”. Pojedine pjesme obogatila je i pjevanjem dodavajući svoj glas na numere sa ”Subject of Change” albuma iz 2001. godine.

Na putu sazrijevanja od ”čuda od djeteta” do nezavisne odrasle umjetnice sazrijevala je i njena muzika. Osobna snaga, atraktivno i dinamično izvođenje izbija iz Vanesse na svakom njenom nastupu.

Na svojim nastupima svira na dva tipa violina - klasičnom modelu Guadagnini iz 1761. godine i električnom Zeta Jazz. Guadagnini violinu čija se vrijednost procijenjuje na 150 tisuća funti, dobila je na poklon od roditelja. 1995. godine bila joj je ukradena ali srećom, vraćena poslije dva mjeseca. Često kupuje violine i kasnije ih prodaje poklanjajući novac u humanitarne svrhe.

Ulaznice za nastup Vanesse Mae u prodaji su od srijede, 12.01. po cijenama od 31e, 35e, 39e i 45e na sljedećim prodajnim mjestima: Beogradska arena, „Ušće” Šoping centar, Dom omladine, knjižara Delfi (SKC), Eventim, Gigstiks Novi Sad i preko sajta www.arenabeograd.com i www.tickets.rs


Objavljeno 19.01.2011.

Vremeplov

Ne trebam drogu da bi učinio svoj život tragičnim.
Eddie Wedder (Pearl Jam)