Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vatromet dobrih emocija na rasprodanom Tulumu

Vatromet dobrih emocija na rasprodanom TulumuNajveći zagrebački dvoranski koncert ovog listopada, Tulum u Velikoj dvorani Doma sportova službeno je rasprodan uz nevjerojatne nastupe Bajage i Instruktora, Silentea i Detoura. Prepuna dvorana nosila je izvođače kroz više od četiri sata koncerta o kojem će se još dugo pričati.

Službeni program započeo je točno u 20:15 velikim hitom “Plešem sama” grupe Detour koja je u 40tak minuta programa pokazala zbog čega je svrstavaju u sam vrh regionalne pop scene. Vrhunski nastup kojim je dominirala Maja Posavec uz kristalno savršen zvuk rasplesao je Dom sportova koji se napunio skoro do pola do njihove posljednje pjesme “Tvoje lice se promjenilo”.

Dvorana je eruptirala izlaskom grupe Silente na scenu čiji nastup je započeo pobjednikom Zagrebačkog festivala, songom “Čudna ili čudesna”. Set lista dubrovačke glazbene senzacije sadržavala je dakako najveće hitove s njihova dva objavljena albuma, a fantastičnu reakciju izazvale su neke od najpopularnijih pop rock pjesama posljednjih godina – “Terca na tišinu”, “Još jednom” i aktualan singl “Neobranjivo” koji su trijumfalno završili nastup nakon sat vremena.

S krajem Silentea zagrebački Tulum službeno je bio rasprodan. Bila je to savršena kulisa za početak koncerta jednog od najvećih glazbenika ovih prostora – Momčila Bajagića Bajage i njegovih Instruktora. Kako i dolikuje jubileju svirku su započeli pjesmom “Sa druge strane jastuka” s istoimenog kultnog albuma koji ove godine proslavlja tri desetljeća.

Sljedeća dva sata Bajaga je pjevao zagrebačkoj publici i zagrebačka publika je pjevala Bajagi, neraskidiva je to veza koja traje još od “Pozitivne geografije”, njegovog debitantskog albuma. “Plavi safir”, “Tišina”, “Godine prolaze”, “Zažmuri”, “Verujem, ne verujem”, “Ti se ljubiš na tako dobar način”, “Dobro jutro džezeri”, “Tamara”, “Kad hodaš”, “Lepa Janja ribareva kći” i naravno furiozan završetak s bezvremenskim hitovima “Drugovi” i “Samo nam je ljubav potrebna” uz neizbježan “MC”-ing gitariste Žike Milenkovića od prepunog Velikog Doma sportova napravili su najbolju koncertnu scenu ove jeseni u Zagrebu. Bajaga I Instruktori odsvirali su puno koncerata u zagrebačkim dvoranama i klubovima, ali ovaj spade u one najposebnije.

Punog srca bend se oprostio od zagrebačkog Tuluma nešto prije pola jedan obećavši svima dvije reprise - u Splitu 7. i Rijeci 13. studenog.

Najatraktivnija koncertna priča ove jeseni napravila je idealan prvi korak i definitivno upisala Tulum u hrvatski glazbeni kalendar.

Objavljeno 26.10.2015.

Vremeplov

Što se loših trenutaka tiče nerado ih se prisjećam. Bolje je ostati pozitivnim.
Page Hamilton (Helmet)