Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vaya Con Dios imaju vjernu publiku u Beogradu

Vaya Con Dios imaju vjernu publiku u BeograduNovi koncert grupe Vaya Con Dios koja u svojoj popularnoj muzici kombinira soul, jazz, romske pjesme i klasičnu šansonu, u svom vanfestivalskom serijalu organizirala je direkcija Guitar Art festivala.

Međutim, zakašnjenje od 45 minuta donjelo je neobjašnjivu nervozu i nagovještaj da koncert može biti otkazan. Kako se kasnije saznalo, sama pjevačica Deni Klein objasnila je da joj je iznenada pozlilo ali da je pjevati ponovno i pred ogromnom beogradskom publikom događaj koji nije mogla propustiti.

Sava centar je zaista bio prepun,… Definitivno grupa Vaya Con Dios uživa veliko poštovanje beogradske publike… Već nakon druge numere s prvim taktovima pjesme ”Puerto Rico” pjevanje i podrška ritam sekciji u vidu pljeskanja nisu prestajali.

“Girls Don’t Cry For Louie” je donjela komentar (uz osmijeh) pjevačice Deni Klein da je prije četiri godine publika bolje pjevala što je opovrgnuto sa sljedećom “Nah Neh Nah” . Šestočlani bend i sama Deni su krenuli linijom manjeg otpora i uz svaku pohvalu za novi cd „Comme en est venu“ ponudili best of koncert.

Primjetni su bili i aranžmani benda. Koncert skupine Vaya Con Dios predstavio ih je u mirnijem, salonskom izdanju. Iako je u svojim ranijim izdanjima grupa bila okrenuta akustičnom, na momente Manush izdanju, koncert u Centru Sava je bio mirniji, više električni… što nije uznemirilo publiku ali daje povod za zaključak kako i grupa Vaya Con Dios mijenja svoj pravac.

Možda je tek poneka pjesma imala prizvuk starih vremena. Definitivno prearanžirane pjesme su donjele atmosferu koja bi, da nije Deni Klein kao glavne akterke, nametnule utisak da ste slušali salonsku muziku ljetnih hotelskih gaža (doduše odsviranu od strane kvalitetnijih muzičara).

Komunikacija s publikom nije izostala. “Razgovori” kako je lijepo biti ponovno u Beogradu, objašnjenje zašto je koncert kasnio, priča o roditeljima kojima je poklonila pjesmu (instrumental) su Deni Klein izdvojili kao ženu showmana koja drži pažnju dok se orkestar priprema za novo iznenađenje.

Iako Vaya Con Dios na ovoj turneji nastupaju po dva sata, beogradski koncert bio je dvadesetak minuta kraći. Uzrok je vjerovatno u prehladi pjevačice, koja se mogla primijetiti kod pojedinih pjesama, ali koju je ipak vješto uspjela sakriti kod većine numera.

Dojam na kraju je jednostavan… Da ponovno dođu u skorijoj budućnosti Vaya Con Dios bi napunili bilo koji prostor u Beogradu. Vjerna publika, njihov pristup muzici, vječiti hitovi potvrda su istoga.

Ivica Stanković

Objavljeno 08.05.2010.

Vremeplov

Ne primam dobro komplimente. Uvijek spustim glavu, pobjegnem negdje i pokušam to zaboraviti što prije.
Laurie Anderson