Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Večer singapurskog, švicarskog i njemačkog metala

Večer singapurskog, švicarskog i njemačkog metalaAbyssal Booking i Nasty Events zajedno s klubom Močvara ponosno najavljuju: Impiety i Nihilo, Helldrifter u Močvari.

Impiety je jedan od prvih ekstremnijih metal bendova iz Singapura, osnovani davne 1990. sa željom da sviraju nešto slično Possessedu, Sarcofagu i ranom Morbid Angelu. Bilo je tu promjena postava od kojih je zanimljivo spomenuti da je u jednom periodu Shyaithan, koji je backbone benda od samih početaka pokušao napraviti internacionalan bend, te je u tom naumu neke skoro tri godine i uspijevao.

Album koji je proizašao iz toga je ”Paramount Evil” koji je taman negdje na sredini svekolikog opusa benda. Zanimljivost kod ovog albuma je ta što je uspio kada je skupljao ljude za bend uhvatiti jednog od najvećih manijaka u death metal svijetu, Antima iz meksičkog Disgorgea.

Bend ima mnogo izdanja, EP-jeva, dema, albuma… nisu nikada stali, no ”Paramount Evil” je upravo ona kaljuža najmorbidnije mistike gdje manje je zaista manje i ne planira biti više. Zadnji album im je izašao ove godine i njega dolaze predstavljati u Močvaru.

Nihilo su Švicarci koji obožavaju old school death metal, s malo elemenata grinda/crusta postoje od 2003. i jedni su od aktivnijih death metal bendova Švicarske.

Odradili su mnoge toure, svirali su sa svim legendama žanra, poput Possesseda, Dying Fetusa, Suffocationa, Entombeda, Devourmenta, Exhumeda, Sadistic Intenta itd. Na ovom touru nam predstavljaju svoj zadnji album koji im je kruna karijere, te se zove Resolution.

Helldrifter dolaze iz Stuttgarta, južna Njemačka. Inspiraciju kao da su uzeli iz melodičnije faze Carcassa, malo ima tu At the Gatesa, no i Deatha i Cannibal Corpsea. Misticizam, sociološki problemi, horori, surealnost i loše igrice su ono što je inspiracija u sklapanju pjesama.

Formirani ne tako davne 2018., nemaju puno toga još iza sebe, no sviraju taj masivan death metal koji zvuči kao foršpan za pozivanje u HNK subotom na balet.

Objavljeno 03.02.2024.

Vremeplov

Meni je danas pozicija glazbe, u društvu i u medijima, ne smiješna, već čudnovata, čudnovato bizarna. Danas možeš ići u šoping centar i vidjeti bend kako svira za ljude koji su tamo došli kupovati. Meni je to čudnovato.
Marin Alvir (Marinada)