Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Velika imena bluesa dolaze na Cittanova Blues Festival u Novigrad!

Velika imena bluesa dolaze na Cittanova Blues Festival u Novigrad!Novigrad se u srijedu, 28.06. pretvara u blues grad. Nakon nezaboravnog prvog Cittanova Blues, koji je Novigrad postavio na svjetsku mapu blues festivala, ove godine dolazi još veći i duži blues spektakl, koji se ne naplaćuje. Međunarodni festival blues glazbe i kulture Cittanova Blues Festival održat će se od 28. lipnja do 1. srpnja 2023. u Novigradu. (Foto: B. Galičić)

Festival otvara svemirski kauboj Benston, koji će nastupiti 28. lipnja u 22.30 u 9 Pub-Devetka. Novonastali projekt Benston predstavljaju vrhunski glazbenici s alternativne scene: Šiljo DT (Gatuzo, ex Majke), Zoran Čalić (ex Majke, Zoran Čalić Band, Big Foot Mama), Marin Živković (Porto Morto, Mary May), Daniel Kadijević i Krešimir Leko koji će odsvirati prvi studijski album ”Sad sam tu”.

Iznimno talentirana hrvatska gitaristica i pjevačica Vanja Sky, koja unatoč mladosti već ima zavidnu glazbenu karijeru, nastupit će u četvrtak, 29. lipnjaa. Često je angažiraju za nastupe pred tisućama ljudi na velikim međunarodnim festivalima, stoga se njezin prvi nastup s bendom pred domaćom publikom se ne propušta!

Glavna zvijezda festivala je Philip Sayce, trenutno jedan od najboljih električnih gitarista na svijetu. Neizmjerno talentirani gitarist i pjevač sa zadivljujućim rock/blues stilom nastupit će na festivalu 30. lipnja u sklopu europske turneje na kojoj će predstaviti svoj aktualni album Spirit Rising.

Električni blues zvuk 21. stoljeća na novigradski trg 30. lipnja donosi i Zoran Čalić Band.
Dan kasnije, 1. srpnja, na Velikom trgu nastupit će Vlatko Stefanovski, jedan od najutjecajnijih, najinovativnijih i najcjenjenijih gitarista, s karijerom dugom preko 50 godina.

Trio, poznat po jedinstvenom spoju tradicionalne makedonske glazbe s modernim jazzom i bluesom, čine Vlatko Stefanovski na gitari, Ivan Kukić na bas gitari i Jan Stefanovski na bubnjevima. Obožavatelji mogu očekivati prepoznatljivo sviranje gitare Vlatka Stefanovskog, koje kombinira tehničko majstorstvo s dubokim emocionalnim odjekom. Njegov jedinstveni stil, koji kombinira jazz, rock, blues i tradicionalnu makedonsku glazbu, dobio je pohvale obožavatelja i kritičara.

Baba Sissoko održava živom glazbenu tradiciju Malija, gdje je rođen, a na Cittanova Blues Festival 1. srpnja dolazi s grupom Mediterranean Blues i donosi jedinstveni show s jakim blues nijansama u kojem se tradicija uspoređuje i stapa s ritmovima afroameričke glazbe s vrhuncima afro beata, funka i psihodelije.

Ove godine premijerno će se održati Cittanova Blues Challenge 29. lipnja s početkom u 19. sati na glavnoj pozornici. U kategoriji solo/duo nastupit će Charlie & Bell, Ivo Tull i Sanjin Banić Bane, a u kategoriji bendova The Primotajo Blues Band, Jimmy Joe Band i Greg Black & The Bad Notion. Žiri je izvođače odabrao među prijavljenim blues izvođačima iz čak 5 zemalja. Pobjednik u kategoriji band će nastupiti dan kasnije, 30. lipnja, na Velikom trgu, a pobjednik u kategoriji solo/duo nastupit će 1. srpnja, također na glavnoj pozornici.

Uz nastupe vrhunskih svjetskih i domaćih blues izvođača na velikoj pozornici novigradskog trga, tijekom dana koncerti će se održati i na drugim lokacijama po gradu. Svakog jutra tijekom festivala moći ćete uživati u jutarnjoj Blues Morning Coffee i ranovečernjem aperitivu uz Sunset Blues uz izvrsne blues glazbenike, među ostalim će svirati Franco Toro Trisciuzzi, koji se smatra jednim od najboljih blues instrumentalista i pjevača na talijanskoj blues sceni i Frank Get, glazbenik s preko 40 godina iskustva, koji je sposoban spojiti glagole bluesa i rocka u njegovim brojnim aspektima.

U popodnevnim satima u četvrtak i subotu, takozvani Blues Wine Train će sve ljubitelje vina i bluesa voziti vinskim cestama Novigrada u tri renomirane vinarije Pervino, Ghira winery i Vina Demark uz živu blues glazbu. A poslije službenog koncertnog djela svake večeri održavati će se jam sessions u 9 Pub-Devetka.

Ulaz je na sve koncerte slobodan.

Objavljeno 28.06.2023.

Vremeplov

Još živimo u dosta divljoj varijanti kapitalizma, a potražnja za kulturom, bila ona popularna ili visoka, nije tolika niti će ikada biti kao za pivom i nogometom... Kulturnjaci vole da ih se tretira kao zaštićenu vrstu i ne žele shvatiti da je na kraju dana njihov izričaj, bez obzira na granu kulture, samo još jedan proizvod na tržištu, i potrebno je vraški se potruditi da bi svoju zamisao ili djelo podijelili sa svijetom.
Ivan Šarar, riječki menadžer i glazbenik (Let3)