Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Veliki interes za Kaki King

Veliki interes za Kaki KingNakon što je prije desetak dana objavljeno da sjajna američka gitaristička zvijezda Kaki King po prvi put dolazi u Hrvatsku, interes za njene nastupe stalno raste. Tako su, uz već najavljene koncerte u Rijeci, Dubrovniku i na Visu, dodana i još dva nastupa: U Zadru i u Mostaru, u susjednoj BiH. Kaki će na ovim koncertima, uz materijale sa njenih pet studijskih albuma i dva EP-a, ekskluzivno predstaviti i nekoliko pjesama sa njenog najnovijeg i još
neobjavljenog albuma, koji pod nazivom ”Glow” izlazi krajem ove godine.

Stoga, datumi turneje su kako slijedi:
12.7. - Rijeka - Café Tunel
14.7. - Zadar - Glazbena jutra u Stomorici (s početkom u 11.00 sati ujutro)
14.7. - otok Vis - Viško ljeto - Batarija (s početkom u 21.00 sat)
16.7. - Mostar BiH - Calamus Jazz fest - klub Calamus
17.7. - Dubrovnik - Art Radionica Lazareti

Zadarski koncert će biti poseban po tome što će se održati oko podnevnih sati u ostacima crkvice Stomorica, šesterolisne predromaničke crkve u samom centru grada, porušene u 16. stoljeću i od koje su ostali sačuvani samo temelji.

Koncert će se održati bez naplate ulaznica, te će tako biti poklon grada Zadra namjernicima i slučajnim prolaznicima koji zasigurno neće ostati indiferentni.

Koncert na Visu će se održati u utvrdi Batarija, u sklopu Viškog ljeta 2012 koje od 7.7. - 7.9. traje na deset različitih lokacija, sa više od 50 različitih tradicijskih, kulturno-umjetničkih, zabavnih i gastro događanja i promenade pop, rock, world, klasičnih, jazz i crossover domaćih i međunarodnih izvođača.

Ovogodišnji program ”Viškog ljeta 2012” promovira otok na način koji mu jedino i pristaje kao vrhunsku destinaciju kulturnog turizma.

Mostarski koncert, kao jedini u susjednoj nam Bosni i Hercegovini, je u sklopu malog ali agilnog Calamus Jazz festa koji se održava u klubu Calamus zaslugom i entuzijazmom njegovog vlasnika.

Kaki King je jedna od najuzbudljivijih solo gitarista/skladatelja koji su se pojavili posljednjih desetljeća - ljepotica koja je svojom virtuoznošću i talentom oduševila mnoge, te je u svoju je biografiju između ostalog upisala i suradnju sa Foo Fighters na njihovom albumu ”Echoes, Silence, Patience & Grace” i na turneji, sa Eddieom Vedderom i Michaelom Brookom na glazbi za film ”Into the Wild” glasovitog glumca i režisera Seana Penna, dijelila je
pozornicu sa velikanima poput Marianne Faithful, David Byrne, Robert Randolph, Keb Mo, Soulive, Mike Gordon i Charlie Hunter, a u veljači 2006, časopis Rolling Stone objavljuje listu ”Novi gitarski bogovi” sa Kaki King kao jedinom ženskom gitaristicom i najmlađim umjetnikom na toj listi.

Njezina glazba i nastupi su pravi vatromet zvuka i kreativnosti. Kaki King gitaru doživljava ne samo kao žičani, nego i kao perkusionistički instrument, poput bubnjeva koje je svirala u srednjoškolskom bendu.

Kombinira fret-tapping sa slap-bas tehnikom i tako, uz skladateljski talent, istražuje najrazličitije mogućnosti muziciranja koje uz njezin meki vokal kreiraju titrajući i fascinantni oblak zvuka. Istaknula se svojim specifičnim stilom sviranja, energičnim nastupima, unikatnoj upotrebi raznih vrsta štimova kako na akustičnoj, tako i na lap-steel gitari te melodijama koje stapaju različite žanrove, od indie pop-rocka, preko jazza i folka, pa sve do klasike.

Svojim žarom i talentom vraća značaj umjetnosti sviranja akustične gitare žustrinom koja odgovara temperamentu njene generacije.

Objavljeno 02.07.2012.

Vremeplov

Još od 1980. i 1981. su mi izmišljali izjave. Pola stvari je bilo izmišljeno i onda digneš ruke od toga. Ne želim više ništa objašnjavati…
Branimir Johnny Štulić