Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Veliki prezir u Griču!

Veliki prezir u Griču!Bend Veliki prezir već dulje vrijeme slovi za najbolje čuvanu tajnu rock’n’roll scene u regiji. Bend čine članovi čak pet kultnih bendova regionalne RnR povijesti: Obojenog programa, Partibrejkersa, Jarbola, Neočekivane sile, La strade.

Po prvi puta u Hrvatskoj bend će 12.12. nastupiti u kinu Grič u sklopu ’Luksuzne turneje’ povodom snimanja dokumentarnog filma o bendu u režiji Andrijane Stojković, autorice poznate u dokumentarističkom miljeu. Atmosfera koncerta u kinu GRIČ bit će snimljena i uvrštena u film kao dokument za buduća RnR generacije.

Talentirani frontmen benda Vladimir Kolarić – Kole oformio je bend prije dvadeset godina te su nakon debitantskog izdanja jednostavnog naziva ’Veliki prezir’ uplivali u sam vrh pop-rnr regionalne scene očaravši publiku svojim emotivnim, energičnim, atraktivnim nastupima. S obzirom na popularnost koju su kvalitetom glazbe i izvedbe stjecali olako, nikada nisu jurili ka nekom industrijskom glazbenom vrhu, iako su to mogli, već su svu energiju ulagali u stvaralaštvo, unutarnji razvoj što je rezultiralo nizom rnr-pop dragulja.

Posljednja dva albuma najčešće su nazivana zrelim plodovima gotovo neprimjetnog i tihog procesa unutrašnjeg razvoja benda u svim aspektima – od poetske i autorske prizme lidera Vladimira Kolarića, preko sviračke perfekcije bubnjara Roberta Radića (ex La Strada, ex Obojeni Program) i gitarista Roberta Telčera (Partibrejkers), do Borisa Mladenovića (Jarboli, Neočekivana Sila) koji je osim doprinosa na bas gitari svojim ko-producentskim potpisom, uz Sašu Jankovića, unio i novu, kompleksniju i profinjeniju zvučnu sliku. I publika i kritika Veliki prezir smatraju ’punokrvnim’ rok bendom koji je uspio dosegnuti autentičnost izraza, tako rijetku u današnje vrijeme.

Glazba benda Veliki prezir pored čistokrvne RnR energije nosi u sebi samu esenciju POP glazbe što slušatelja već na prvo slušanje hipnotizira i urezuje mu u srce buntovnu, a opet nježnu Kolarićevu poeziju izazivajući osjećaj ispunjenosti i sreće.

Povodom predstojeće turneje članovi benda poručuju za kojom novom formom tragaju i kakav vas zvuk očekuje u Zagrebu 12. Prosinca u kinu GRIČ: „Po svemu sudeći sljedeća muzička faza Velikog prezira bit će izrazito rock’n’roll orijentirana, sa uplivima u razne okvire koje taj žanr pruža. Od sumantih gitara, groovie ritmova, preko psihodeličnih višeglasnih harmonija, do toplih svedenih kompozicija u kojima je dinamika sve“.

Koncert Velikog prezira u kinu Grič praznik je za sve obožavatelje snažnog autorskog izričaja u RnR i PoP glazbi, a ono što je sigurno je da svatko tko bude prisustvovao koncertu imat će iscrtan smiješak na licu i par Kolarićevih stihova u džepu.

Ulaznice za koncert po cijeni do 35 Kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinjska 22 i Rockmarku, Berislavićeva 13, dok će na samom ulazu cijena iznositi 45Kn.

Objavljeno 02.12.2013.

Vremeplov

Meni je publika svetinja. Kao obitelj koju sam sam birao...
Zlatan Stipišić Gibonni