Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Alergija - ”Novi počeci”

Video: Alergija - ”Novi počeci”Ponovo okupljeni, vrlo nabrijana hiperproduktivna ekipa iz zadarske Alergije nastavlja dalje, te nam je stigao njihov već četvrti singl, i prateći video, za pjesmu ”Novi počeci”.

Prvim singlom ”Krv i znoj” prekinuli su 14-godišnji post i najavili povratak na scenu, drugim ”Dobar stari punk” okupili legende Valtera Kocijančića i Davorina Bogovića, te ispunili jedan od mladenačkih snova i snimili pjesmu sa svojim uzorima, a trećim singlom ”Šupak” su se podsjetili svojih buntovnih punk korijena.

Pjesma ”Novi počeci” nihilistička je pjesma o gotovo svakom od nas. Svatko od nas se, ponekad ili češće, osjeća usamljeno i otuđeno, s mišlju da sve što napravi napravi krivo i želi to promijeniti, ali nakon više pokušaja odustaje jer se osjeća umorno i prazno.

Besmisao i apatija se naziru u svakoj sceni videa, a i sama premijera će biti na simboličan dan za punk zajednicu, 2. 2. je dan kada je preminuo legendarni Sid Vicious, čiji Sex Pistolsi su u svojim tekstovima često poticali na razmišljanje o društvu i smislu života, na njima svojstven provokativan način.

Tekst i glazbu je napisao Pero Kožul, aranžman Alergija, producent je Leo Anđelković, a snimano je u tonskom studiju “Jura”. Redatelj videa je Vladimir Miketa, asistent mu je bio Mateo Grginović, asistent kamere Vice Rončević, dok je post-produkciju odradila VMC video produkcija. Glumac u spotu je Mate Ivić i članovi Alergije, a za make up je zaslužna Leonarda Juričić.

Nastali 1994. godine, Alergija dolazi iz Zadra i donosi svoj poznati zvuk uličnog punk rocka koji traje već skoro 30 godina. Prvim istoimenim albumom ”Alergija” postavljaju svoje mjesto na hrvatskoj punk mapi.

Uz pomoć tog vjetra u leđima 1997. nastaje legendarni oi/street punk album ovih prostora ”Četvrti stalež”, uz koji je bend dobio stalno mjesto u prvoj ligi punk scene u regiji! Pauze i život onemogućili su više izdanja ovog benda, ali su ipak uspjeli 2009. objaviti još jedan album pod nazivom ”Globalno zatoopljenje”, s kojeg smo dobili nekoliko njihovih vječnih himni.Ovaj ulični dalmatinski punk bend poznat po svojim pjevnim refrenima i društvenom angažmanu, sa žestokim punk rock temeljima, garantira uvijek dobru zabavu i skupno pjevanje uz bitne poruke! Članovi benda su Stipe Bujas (vokal), Pero Kožul (gitara i vokal), Stipe Krpina (bass gitara i vokal) i Zvonko Kosović (bubanj i vokal).

Objavljeno 05.02.2024.

Vremeplov

Europa danas ne zna što znade i pojma nema šta hoće. Europa je danas rafinirano bezglava: s jedne strane pametna kao maska protiv otrovnih plinova, s druge strane slijepa kao staromodna lumbarda, a istodobno izazovna kao kakav velegradski izlog, pun raznovrsnog i skupocjenog besmisla.
Miroslav Krleža