Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Baba Yaga - ”Alergija”

Video: Baba Yaga - ”Alergija”Baba Yaga novi je projekt na hrvatskoj glazbenoj sceni koji je spojio popularne hrvatske glazbenike, Jadranku Ivaniš Yayu iz grupe Jinx i Sašu Antića iz grupe The Beat Fleet (TBF), a sve pod producentskom palicom Marca Grabbera.

Nakon prvog zaraznog singla ”Baterije”, uzbudljiva Baba Yaga donosi drugi singl ”Alergija” pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear. Alergije inače nisu zarazne, no ova specifična ”Alergija” ima neopisivo zarazan refren koji garantirano ne izlazi iz glave.

Sezona alergija mnogima kvari zadnje dane ovog sunčanog i ugodnog ljeta, a Baba Yaga inteligentnim i duhovitim stihovima ublažava ovaj mnogima iritantan period s dozom domišljatosti i humora tekstopisca pjesme, originalnog Saše Antića. Satiričan tekst je igra riječima koja tradicionalne alergije povezuje s ’alergijama’ koje su nuspojava svijeta i društva u kojemu živimo.

”Pjesma ’Alergija’ je alegorija o pojedincu u društvu, čovjek osjetljiv i unesrećen je uronjen u invazivno okruženje i urođeni otpor prema svemu povezuje sve nevidljive”, govori nam tekstopisac Saša Antić o novom singlu.

U glazbi se kriju brojni slojevi dajući pjesmi dubinu i složenost, što njeno slušanje čini jedinstvenim i očaravajućim iskustvom. Orkestralni zvukovi violina pjesmi pridonose osjećaj snažnosti i napetosti dok spoj urbane melodije s elementima tradicionalne glazbe, donosi svježinu na glazbenu scenu, idealnu za početak jeseni i kraj ove alergijske groznice.

Osim novim singlom, trojac oduševljava popratnim spotom koji koristi animiranog Sašu Antića te stvarnu Yayu, kombinacija koja stvara jedinstvenu vizualnu priču. Kroz kadrove predivne zelene prirode, prelijevajuće kiše te motive koji podsjećaju na drevne civilizacije, spot doprinosi napetoj i mističnoj atmosferi pjesme, istovremeno izražavajući njezinu dubinu i harmoničnu snagu. Izuzetna pažnja posvećena detaljima u spotu stvara dojmljivu estetiku koja upotpunjuje glazbeno iskustvo i ostavlja gledatelje zadivljenima.

Melodičnosti singlu ”Alergija” pridonijeli su vrhunski glazbenici iz regije: Ivan Arnold, Dado Marinković, Robert Pikl i Irena Giorgi. Glazbu potpisuje Marco Grabber, tekst je napisao Saša Antić, dok su za aranžman zaslužni Saša Antić i Marco Grabber.

Za režiju, montažu i postprodukciju spektakularnog spota zaslužan je Marco Di Pietro (Italija), Alexandre Grégorio (Francuska) potpisuje 3D animacije, dok je Mario Borščak snimatelj spota.Novitet će se smjestiti na nadolazećem albumu prvijencu ”Musaka” kojeg je svestrani trojac pripremao posljednje tri godine na relaciji Split-Zagreb. Album će biti objavljen 15. listopada 2023. te će biti simboličan poklon Saši Antiću koji će na taj dan proslaviti 50. rođendan.

Objavljeno 26.09.2023.

Vremeplov

Uvijek sam znao da će me gledanje unatrag na moje suze nasmijati, ali nisam znao da će me gledanje unatrag na moj smijeh rasplakati…
Cat Stevens