Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Bend M.O.R.T. je objavio videospot za singl “Osoba A”

Video: Bend M.O.R.T. je objavio videospot za singl “Osoba A”Sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. objavila je videospot za singl “Osoba A”, a riječ je o još jednoj pjesmi koja se nalazi na hvaljenom albumu “Samo hrabro i bezveze!”.

“Pjesma govori o kroničnoj šizofreniji našeg društva u kojem pojedinac često ne zna tko je, što je, kako je, od čega je, ostati, otići, popiti, biti trijezan aaaaa!!! Sestro!!! Sestrooo!”, poručuje M.O.R.T.

Bend ujedno riff pjesme posvećuje domaćoj stoner i metal sceni. “Inspiracija su nam bili riff velemajstori She Loves Pablo, Cojones, Arises, Jare.. da spomenemo samo neke koji godinama sviraju ispod radara, hvala Bogu na undergroundu. Svjetski, a naše! Undergrađani ova je za vas, rogovi struja!”Na spotu je bend ponovo surađivao s Marinom Uzelac koja potpisuje režiju i montažu spota, a kao snimatelj joj se pridružuje Bojan Koštić.

”Već neko vrijeme me opsjedala ideja da snimim bend koji svira u kombiju, ali nikada nisam imala pravi bend za takvu akciju i to mi je dugo stajalo negdje u pozadini uma. Onda su mi se u životu stvorili John, Zvrk, Kikos i Mile i odmah mi je bilo jasno da je ta ideja oduvijek bila tu baš za njih. Iskreno nisam imala pojma hoće li cijela ta stvar zaista uspjeti ili će svi krenuti padati po kombiju čim krenemo voziti. Naravno, nismo imali probu, ostavili smo to saznanje za dan snimanja. Iako je to bio možda riskantan potez, intuitivno sam znala da, ako neko može to izvesti i ne poginuti, to će biti M.O.R.T.”, pojašnjava redateljica Marina Uzelac.

Najnoviji singl “Osoba A” skinut je s petog albuma „Samo hrabro i bezveze!“ i još je jedan uvid u hvaljeni materijal. U svega nekoliko dana po izlasku album je skupio fantastične recenzije u kojima ga nekoliko glazbenih kritičara već uvrštava među najbolje domaće albume 2023. godine.

Omiljena sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. održat će veliki koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu, 2. ožujka 2024.

Objavljeno 14.11.2023.

Vremeplov

Dok ne odeš tamo gdje te niko ne zna, gdje ih boli kurac ko si i odakle si, gdje jedva skrpiš putne troškove, džabe ti je i My Space i MTV, nema te care, nema. Sviraj pred ogledalom i viči O-je!
Damir Avdić