Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Blues & Rock Festival In Wires, 20. i 21.06. 2013, Užice

Video: Blues & Rock Festival In Wires, 20. i 21.06. 2013, Užice Dvanaesti Međunarodna Blues & Rock Festivala IN WIRES ove se godine održava 20. i 21.06.2013. godine u vrtu Gradskog kulturnog središta Užice. Da podsjetimo, festival je prošle godine doveo bend Big Brother & The Holding Company (koji je predstavio svetu Janis Joplin) a o čemu ste mogli čitati na stranicama RiRock.com-a. Ove godine nastavlja se premještanje San Francisco scene u ovaj dio Balkana – dolaze Jefferson Starship.

Program:
20. 06. GKC: JEFFERSON STARSHIP – USA
Jefferson Starship je američki rock bend iznikao iz također čuvene grupe Jefferson Airplane iz San Francisca koji je formiran ranih 1970-ih. Bend je tijekom svog postojanja pretrpio nekoliko velikih personalnih i žanrovskih promjena ali je sve to vrijeme zadržao svoje ime.

Paul Kantner je zajedno s Marty Balinom 1965. godine osnovao čuveni psihodelični rock bend Jefferson Airplane. Jefferson Airplane je tijekom šezdesetih godina 20. stoljeća bila jedna od najvećih rock grupa u SAD i prva grupa iz San Francisca koja je potpisala veliki ugovor utirući tako put legendama kako što su Gratful Dead i Janis Joplin.

1969. godine nastupaju na Woodstock festivalu. 1974. godine Paul Kantner ponovo zajedno sa Marty Balinom osniva Jefferson Starship. Te godine skupina doživljava svoj veliki diskografski uspjeh. Ime grupe Jefferson Starship je stvorio Paul Kantner 1971. godine za svoj solo album ”Blows Against The Empire” koji je označen kao prvi rock album ”politički znanstvene fantastike”. Taj album je bio prvi i jedini koji je ikada biti nominiran za nagradu Hugo književne znanstvene fantastike.

Paul Kantner, Marty Balin i Jefferson Airplane su 1996. godine primljeni u Rock & Roll Kuću slavnih. Godine 2005 su proslavili svoju 40. godišnjicu bavljenja glazbom, nastupajući u 21 zemlji na njihovoj svjetskoj turneji. Godine 2007 su pod naslovom ”The Summer of Love 40th Anniversary Celebration” nastupali na jubilarnom Monterey Pop festivalu.

Prvog dana festival nastupaju i The Highlanders (Užice).

21.06., GKC: EL KACHON – Slovenija
El Kachon je blues rock bend, koji su osnovali Andrej Krt Barbić i Tomi Perinčić. Spojili su Krtovi hard rock zvuk sa Tommyjev slajd gitarom i rhythm and blues refrenima, sve zajedno podržali s tipičnim blues vokalom.

Bendu se priključio još bubnjar Aleš Hrvat i priča se nastavlja. Kratko zatim je član grupe postao i Dejan Sondža Gerbec Radaković, koji je sa svojim basom i rock’n’roll vokalom produbio rad benda. Bend je po tom dobio novu dimenziju dolaskom vokalla Špele Cookie Kopač i Tine Gerbec Radaković. U njihovim glavama sazrijevaju brojne glazbene ideje, pa su u bend pozvali i kreativnoga Primoža Pimps Malenška, koji je sa svojim udaraljkama i dairama zatvorio magični krug benda El Kachon.

U njihovoj glazbi se čuje utjecaj brojnih svjetskih poznatih glazbenika, kao što su Gov’t Mule, Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd, Rolling Stones, Motorhead, Iron Maiden, Steve Ray Vaughan, elem James, Susan Tedeschi, Derek Truck, Grace Potter. U repertoar su uključili autorske pjesme s tekstom pjesama na engleskom jeziku, neke od pjesama su prevedene iz srpskog jezika.

21.06. GKC: Hadži Prodane Duše – Užice
21.06. GKC: Barakude – Užice
21.06. GKC: Žikica Simić - rock novinar, Beograd

ULAZNICE
Za prvi dan festivala 20. 06.: 10e
Za drugi dan festivala, 21. 06.: 4e
Komplet karata za oba dana:12e

PRODAJNA MESTA:
Blagajna Gradskog kulturnog centra, Užice
Club MOJO, Nemanjina 7, UžiceObjavljeno 18.06.2013.

Vremeplov

Mali koncerti su teži, ponajprije stoga što između onog koji svira i onih koji slušaju ne postoji ništa. Nema barijere, ograde, metara praznog prostora. Publika može čuti i osjetiti svaku sviračevu lošu točku. Uvijek sam puno nervozniji kad sviram pred malim auditorijem, a od tog malog broja ljudi glazbenik ustvari uvijek dobije veću nagradu.
Dominic Miller