Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: BluVinil - ”Ako nema te”

Video: BluVinil - ”Ako nema te”Šibenski pop rock bend BluVinil predstavlja pjesmu i video spot za “Ako nema te”, pravi božićni singl...

Riječ je o jedinoj pjesmi s nadolazećeg albuma “Zna li itko tajnu srca” koja nije autorsko djelo, nego obrada. Članovi benda su veliki fanovi lika i djela Alicije Keys, pa se, kažu, spontano rodila ideja da jednu njenu pjesmu prepjevaju na hrvatski jezik.

“Odluka je pala na kultnu stvar “If I ain’t got you” - višestruko nagrađivani hit singl s njenog drugog albuma, “The Diary of Alicia Keys” iz 2003. Pjesma obrađuje tematiku konzumerizma i prenaglašavanja materijalnih vrijednosti, pa je pjesma objavljena baš u vrijeme Božića, kada su takve teme posebno aktualne”, poručuje BluVinil.Za prijevod pjesme na hrvatski jezik zaslužan je Matej Nakić, dok prilagodbu i aranžman potpisuje čitav bend. I ovoga puta na produkciji je radio Antonino Šimić, dok je za mastering zaslužan Filip Vidović. Prateći videospot režirala je mlada redateljica Melita Mukavec, a za tehničku izvedbu zaslužne su njene kolegice i kolege s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Možda i najbrže rastući domaći pop rock bend, osvojio kritiku i publiku sa singlom “Apaši” kojom je zacementirao svoju poziciju u radijskom eteru, a istoimeni album prvijenac je završio na listama najboljih godišnjih albuma. Najavni singl novog albuma “Heroji”, kao i nasljednik “U predgrađu”, nastavili su put osvajanja radijskog etera diljem Hrvatske, kao i streaming servisa. “Ako nema te” je još jedna najava drugog albuma koji će biti obavljen za LAA iduće godine.


Objavljeno 02.01.2022.

Vremeplov

Znam da sam paranoičan i neurotičan, napravio sam karijeru od toga.
Thom Yorke (Radiohead)